3 minute de citit

APIA: Îndemn către fermieri pentru depunerea ONLINE a cererilor unice de plată

Comunicat APIA: Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor și pentru a asigura continuitatea finanțării sectorului agricol, prin schemele de plăți și măsurile de sprijin pe care le gestionează, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a instituit, începând cu data de 06 aprilie 2020, primirea cererilor unice de plată aferente Campaniei 2020 prin utilizarea aplicației IPA online, a mijloacelor electronice de comunicații și a sistemului IACS, în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. nr.89/03.04.2020.
Astfel, în cele două zile de depunere electronică, s-a depus deja un număr de 16.698 cereri de plată, pentru o suprafață de 111.448 hectare.
Totalul cererilor unice de plată depuse în perioada 02.03.2020 până la 07.04.2020 este de 155.063 cereri, pentru o suprafață de 649.892 hectare.
În acest context, dorim să asigurăm fermierii de întregul nostru sprijin în parcurgerea acestei etape și îi îndemânăm, totodată, pe toți beneficiarii să colaboreze cu responsabilii de dosar de la nivelul centrelor județene, respectiv ai centrelor locale, pentru clarificarea/soluționarea eventualelor probleme pe care le întâmpină, astfel încât să finalizăm cu succes Campania 2020 de depunere/ primire a cererilor unice de plată până la data de 15 iunie 2020.

Detalii despre depunerea ONLINE a cererilor de plată găsiţi AICI: ANUNȚ APIA DE ULTIMĂ ORĂ: CORONAVIRUSUL SCHIMBĂ TOT! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIILE FERMIERILOR PE 2020!

Pentru depunerea online a cererilor dati click AICI: https://lpis.apia.org.ro/

Dacă nu aveţi acces la internet, nu este nici o problemă. Veţi fi contactaţi de către un funcţionar APIA care vă va ajuta telefonic cu depunerea cererii. Nu există o ordine anume, fiecare funcţionar are repartizat un număr de fermeiri şi îi sună pe fiecare. Nu e nici un fel de problemă pentru cei care nu au internet, doar telefonic se poate rezolva şi închide cererea, adeverinţa este transmisă de către primării prin e-mial, scanată, la funcţionarul APIA, a declarat directorul general al Agenţiei de Plăţi, Adrian Pintea, pentru AGROINFO.

Cu alte cuvinte, fiecare fermier care nu a depus încă cererea în acest an va primi un telefon din partea funcţionarului APIA. Funcţionarul APIA va completa cererea electronic pe baza datelor pe care i le comunică telefonic fermierul.

Terenuri agricole Ă®n Câmpia Bărăganului_b

––––

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

  Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

  CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo


Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →