Amazone - Dream Team -Tour 2018 - Revista Ferma
4 minute de citit

Amazone – Dream Team -Tour 2018

Seria de utilaje reprezentative din portofoliul Amazone pentru fiecare gamă de lucrări a cuprins: plugul Hektor 7-1000; discul Catros+ 5002-2TS; combinatorul Ceus 4002-2TX Super şi Cenius 4000; maşinile de administrat îngrăşăminte ZA-M, ZA-V 3200 şi ZA-TS 4200; semănătoarea de prăşitoare ED 6000-2C Special; semănătoarea pneumatică Cirrus 6003-2; maşina de erbicidat tractată UG 3000 Super şi maşina de erbicidat autopropulsată Pantera 4502-H.
Două dintre echipamentele prezentate, cultivatorul Cenius şi semănătoarea Cirrus fac parte dintr-un nou concept de demonstraţii practice organizate de Amazone în Europa: „Dream Team Tour 2018”. Prin această serie de demonstraţii, ce se vor desfăşura după încheierea campaniei de recoltat păioase, Amazone doreşte să promoveze două tipuri de echipamente pentru prelucrarea solului şi o semănătoare de păioase pneumatică. Aceste maşini sunt unicat din punct de vedere al culorii (au o combinaţie de culori specială, diferită de culoarea clasică a producătorului german) şi sunt destinate doar pentru acţiunea de promovare.

Cultivatorul Cenius
Modelul prezentat are o lăţime de lucru de 4 m, dar este disponibil şi în variantele de 5, 6 şi 7 m sau mai mari. Cultivatorul are ca elemente active un set de gheare, după care urmează o parte de mărunţire a pământului iar în spate este tăvălugul. „Tot ceea ce înseamnă prelucrarea solului dorim să arătăm că este posibil de făcut printr-o singură trecere. Adâncimea de lucru este de la 3 la 30 cm. Tipul de tăvălug poate să varieze, pe cel din expoziţie noi l-am echipat cu un tăvălug disc care să reziste în toate zonele în care vindem echipamentul. Acest echipament va lucra în România după perioada de recoltat, pentru a demonstra performanţele şi fiabilitatea echipamentelor”, ne-a declarat Liviu Zimcea, reprezentant Amazone în România.

Amazone Cirrus_b

Semănătoarea Cirrus
Tot în cadrul turului demonstrativ va fi prezentată o semănătoare pneumatică de păioase – Cirrus 6003-2, cu 6 m lăţimea de lucru. „Cirus este o semănătoare penumatică, cu două rânduri de discuri, urmată de un tăvălug din cauciuc care tasează solul iar în spate sunt secţiile de semănat. Partea finală este o greblă din role pentru tasare corespunzătoare. La această semănătoare putem oferi şi partea de distribuţie îngrăşăminte, aşa cum majoritatea fermelor din România doresc”, a specificat Liviu Zimcea.
Semănătoarea Cirrus este disponibilă şi în varianta de 3, 3,5 şi 4 m lăţime de lucru.

Amazone Pantera_b

Pantera 4502-H
Maşina autopropulsată Pantera 4502-H, cu care s-au făcut şi demonstraţii practice în cadrul expoziţiei, este una dintre noutăţile companiei. „Dorim să prezentăm o serie de noi opţiuni, în primul rând sistemul de ghidare automată, deoarece fermierii vor să aibă acurateţe cât mai mare şi vor să se concentreze şi pe economia de costuri. Pentru echipamentele autopropulsate putem oferi mai multe lăţimi de lucru, între 24 şi 40 m, cu sistem de închidere pe fiecare duză, AmaSwitch şi AmaSelect. La Agriplanta am prezentat sistemul AmaSelect care are un corp cu patru duze, ce poate închide fiecare duză iar dacă un client doreşte să utilizeze două duze în acelaşi timp, este posibil! Aceste echipamente sunt destinate fermelor mari, unde se cere o productivitate mare”, a afirmat Liviu Zimcea.
Pentru culturile de floarea soarelui şi porumb, la roţile Pantera este disponibil un sistem de îndepărtare a culturilor pentru a nu avea foarte multe pierderi, capace pentru roţi şi despicător montat pe roată. De asemenea, multe alte dotări sunt disponibile, cum ar fi terminalul de gestionare inteligentă a operaţiilor şi un joystick multifuncţional AmaPilot sau sistemul de management şi ghidare a braţului DistanceControl.

Un articol publicat în revista Ferma nr. 12/217 (ediţia 1-31 iulie 2018)

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →