”Am reușit să recoltăm grâul înainte să vină grindina. Porumbul își va reveni” - Marian Mitran, inginer agronom, Călărași - Revista Ferma
1 minut de citit

”Am reușit să recoltăm grâul înainte să vină grindina. Porumbul își va reveni” – Marian Mitran, inginer agronom, Călărași

porumb, grau, grindina
foto: Marian Mitran
  • Într-unul din județele cele mai afectate de vijelia și grindina din 13 iunie, județul Călărași, sunt și ferme care au scăpat ca prin urechile acului de calamitarea totală. La Ferma Lux Com, grâul a fost deja recoltat, înainte să vină dezastrul. 

Inginerul agronom Marian Mitran, Ferma Lux Com, cu sediul în satul Arțari, jud. Călărași, a declarat pentru Revista Ferma că furtuna a produs pagube culturii de rapiță, însă porumbul, deși culcat de vijelie, își va reveni:

”Cred că ne va scădea producția de rapiță cu până la 30%, pe o suprafață de 200 ha, unde a venit sfoara de grindină. Porumbul își va reveni, eu sunt mulțumit pentru cantitatea de apă semnificativă care a venit,  porumbul de la neirigat deja îl vedeam ca pe o cultură neproductivă, după ploile acestea ne ridică puțin moralul.

La rapiță avem asigurare și pentru o mică parte din pierderi vom fi despăgubiți, norocul a fost de partea noastră fiindcă am reușit să recoltăm grâul din zona afectată acum de grindină”.

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →