4 minute de citit

Agraria 2019: Record de participare!

Agraria 2019, organizată de DLG InterMarketing, a reunit peste 300 de companii şi producători agricoli din 12 ţări, care au expus, anul acesta, pe o suprafaţă de peste 10 ha, în Parcul Industrial Tetarom III din localitatea Jucu, judeţul Cluj.

Agraria 2019_b

Profilul vizitatorului Agraria
Din datele preliminare oferite de cercetarea realizată de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj Napoca, prin Departamentul de Ştiinţe Economice (www.econ.usamvcluj.ro), la solicitarea organizatorilor Agraria 2019, peste 60% dintre vizitatori au fost din spaţiul rural. 37,5% dintre vizitatorii expoziţiei au participat la mai mult de două ediţii, 29,2% au participat la mai mult de cinci ediţii, iar 33,2% din cei care au fost anul acesta la Agraria au participat pentru prima dată la târg.
Domeniile de interes au fost agricultura (pentru 77,3% dintre vizitatori), zootehnia (58,7%) şi horticultura (22,1%).
Principalele trei motive de vizitare a expoziţiei au fost informarea asupra noutăţilor (pentru 80,1% dintre vizitatori), identificarea producătorilor şi comercianţilor de tehnică agricolă şi alimentară (41,5%) şi identificarea de furnizori-clienţi (29,9%).
Mai mult de 65% dintre vizitatori (fermieri, prestatori de servicii, producători, importatori ş.a.) au declarat că intenţionează să demareze investiţii sau să dezvolte afacerea existentă în agricultură în următorii doi ani.
Programul Agraria 2019 a cuprins peste 20 de evenimente. În fiecare dintre cele patru zile de expoziţie au fost demonstraţii zilnice cu maşini agricole, prezentări în ring de animale de rasă, lansări de produse şi servicii, seminarii şi conferinţe pe teme din domeniul agricol.

Daea, la Agraria, împreună cu ambasadorul Israelului
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost prezent şi anul acesta la Agraria, chiar în prima zi a expoziţiei. Daea a participat la deschiderea oficială alături de Ambasadorul Statului Israel la Bucureşti, David Saranga. Acesta a venit la Agraria împreună cu o delegaţie formată din mai multe companii israeliene din sectorul agricol, care au vizitat şi Ferma Pomicolă Steluţa şi Cooperativa Agricolă Someş – Arieş din judeţul Cluj.

„Parada tractoarelor“
Plecând de la interesul crescut al fermierilor pentru demonstraţiile comentate cu maşini agricole, o suprafaţă amplă a fost alocată prezentării unora dintre cei mai importanţi furnizori de maşini agricole.
Două zile la rând, „Parada tractoarelor” a adus în faţa vizitatorilor următoarele tractoare, prezentate cu comentarii de specialitate realizate de Ovidiu Ranta, conferenţiar la USAMV Cluj – Napoca, specialist în mecanizarea agriculturii: ARBOS 5130 (prin Arbos Eastern Europe), John Deere 6195M (IPSO Agricultură), TAGRO 102 (IRUM), Valtra T234 ( MEWI), Deutz Fahr S100G (NHR Agropartners), Massey Ferguson 5710 (Tehnodiesel), CASE IH Puma 220 (Titan Machinery România).
La secţiunea „Tractor şi tractorist”, peste 800 de vizitatori au dorit să îşi testeze abilităţile în manevrarea acestor tractoare.

Agraria 2019_b

Zootehnica Show
Peste 200 de exemplare de bovine şi ovine, toate din judeţul Cluj, au fost prezentate vizitatorilor în cadrul Zootehnica Show, iar prezentările în ring, demonstraţiile şi dezbaterile au strâns numeroşi vizitatori. (detalii în pg. 124-126)

Campus & Carieră, un nou concept DLG InterMarketing
Noul concept „Campus & Carieră”, lansat de către DLG InterMarketing la Agraria 2019, a cuprins evenimente de consiliere individuală şi de grup, Skill Shop-uri şi interviuri faţă în faţă cu angajatorii care au depus oferte de recrutare la Job-Wall. Toate acestea au fost considerate utile pentru dezvoltarea unor planuri de viitor de către studenţii şi absolvenţii participanţi la Agraria.
Parteneri ai evenimentului au fost Agri Business Job, USAMV Cluj-Napoca şi Agri Alianţa – Partener Tehnic.

Big Store (Dynamic Tools SRL), NHR Agropartners, Titan Machinery România – Sponsori Gold şi IPSO Agricultură, MEWI şi Mirdatod – Sponsori Silver au oferit premiile câştigate de vizitatorii Agraria la „Tombola vizitatorului”.
Partenerii Agraria 2019 au fost: NHR Agropartners – Partener Oficial, USAMV Cluj-Napoca – Partener, ANZ, DSVSA Cluj şi DAJ Cluj – Parteneri Tehnici. A 25-a ediţie a Agraria a fost organizată cu sprijinul AgroTransilvaniaCluster, LAPAR, Federaţiei Pro Agro, având alături Consiliului Judeţean Cluj şi Primăria Jucu – Parteneri Instituţionali şi Parc Industrial Tetarom III – Partener Logistic.

Un articol publicat în revista Ferma nr. 8/235 (ediţia 1-14 mai 2019)

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →