2 minute de citit

AGCO – Vânzări nete de peste 11 miliarde de USD

Foto 3 AGCO_produse_bCea mai mare parte a veniturilor de anul trecut a fost generată în regiunea Europa/Orientul Mijlociu, unde vânzările nete au crescut cu 13%, ajungând până la 6,2 miliarde de dolari. „Cererea de pe piață s-a îmbunătățit pe toate piețele majore din Europa de Vest, cu cea mai mare creștere în Italia, Finlanda și Marea Britanie”, a declarat Eric Hansotia, CEO al Grupului AGCO.

Creșterea vânzărilor de tractoare de mare putere și de tractoare din gama medie, precum și de semănători de precizie au stat la baza creșterii cu 20% a vânzărilor nete în America de Nord, până la 2,6 miliarde de dolari, iar în America de Sud cifra de afaceri a crescut cu aproape 50%, până la 1,3 miliarde de dolari. În ciuda provocărilor considerabile legate de lanțul de aprovizionare şi care se aşteaptă să persiste şi în acest an, AGCO şi-a depășit obiectivele de vânzări.

În 2022, cererea de maşini şi echipamente agricole în Europa de Vest şi America de Nord este de așteptat să fie stabilă sau chiar ușor mai mare comparativ cu nivelurile din 2021, iar AGCO estimează vânzări nete de aproximativ 12,3 miliarde de dolari.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →