AFIR finanțează pregătirea fermierilor - Revista Ferma
2 minute de citit

AFIR finanțează pregătirea fermierilor

AFIR Transfer de cunostinte AFIR finanțează pregătirea fermierilor

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a lansat pe 20 noiembrie 2023 o nouă sesiune de primire a solicitărilor pentru intervenția DR-37 destinată transferului de cunoștințe în domeniul agricol.

Măsura se adresează furnizorilor de formare profesională care au în vedere organizarea și derularea de proiecte de instruire a fermierilor din România în următoarele două domenii:

  • Eco-Scheme (ce va cuprinde cursuri destinate celor care beneficiază de schemele de finanțare din cadrul Pilonului I al PAC pentru climă, mediu și bunăstarea animalelor)
  • Cunoștințe în materie de mediu, climă și eficiență a utilizării resurselor în cadrul exploatațiilor agricole (prin care se are în vedere accesarea de finanțări pentru agro-mediu și climă și agricultură ecologică.

Suma totală alocată pentru această sesiune este în valoare de 1.800.000 de euro și se acordă sub formă de granturi pentru rambursarea unor costuri unitare standard.

Conform site-ului instituției, sunt prevăzute trei variante de Cost Unitar Standard (CUS): 94 de euro/persoană/ zi pentru întâlniri față în față cu cazare, 67 €/ persoană/ zi pentru întâlniri față în față fără cazare și 21 €/ persoană/ zi pentru întâlniri online.
Durata cursurilor va fi de 3 zile pentru primul domeniu și de 5 zile pentru ambele domenii, inclusiv activitățile practice prevăzute.

Data limită până la care furnizorii de formare profesionale pot aplica la această linie de finanțare este 22 martie 2024, mai multe detalii find disponibile pe site-ul www.afir.ro la secțiunea Finanțare

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →