3 minute de citit

Adrian Oros: OBLIGATIVITATEA de a ţine PIEŢELE AGROALIMENTARE DESCHISE va fi prevăzută printr-o NOUĂ ORDONANŢĂ MILITARĂ!

Declaraţia a fost făcută în emisiunea „Legile puterii” de la Realitatea TV. Întrebat de moderatoarea emisiunii unde ar putea interveni Ministerul Agriculturii în lanţul de distribuţie pentru a ajuta fermierii care au stocuri foarte mari de produse agroalimentare pe care nu au unde să le vândă, ministrul Agriculturii a spus că „principala cauză (pentru stocurile mari de produse –n.red.) este modificarea comportamentului consumatorilor”.

„Pe de altă parte, o parte din pieţe au fost închise şi de aceea am făcut apel, de la începutul crizei, la autoriăţile publice locale, să lase pieţele deschise, pentru că sunt singurele locuri unde producătorii locali pot să îşi vândă produsele, mai ales produsele de sezon. Respectând nişte măsuri impuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului se poate face comerţ civilizat. Dacă magazinele de colţ de stradă, de 10 mp, au rămas deschise, nu văd de ce nu ar rămâne deschise şi aceste pieţe. Şi am continuat cu acest apel şi mâine (8 aprilie-n.red.) o să prindem chiar într-o ordonanţă militară obligativitatea deschiderii pieţelor, cu asigurarea, desigur, a măsurilor de combatere a răspândiri virusului.

Pe de altă parte, foarte mulţi producători mici care nu sunt asociaţi în cooperative nu pot să îşi vândă marfa în lanţurile de retail, dar acest lucru nu s-a întâmplat niciodată, în fiecare an o parte din producţie rămâne nevândută”, a declarat ministrul Adrian Oros.

De aproape o lună de zile REVISTA FERMA atrage atenţia asupra faptului că foarte multe pieţe au fost închise, mai ales cele comunale, dar şi în oraşe, din decizii ale autorităţilor locale, însă Ministerul Agriculturii nici până la această oră nu a venit cu o decizie oficială. Aveţi detalii în linkurile de mai jos:

Florin Ciobanu: „Fermierii se tem că vor fi închise pieţele agroalimentare!”

Mai multe primării au pus deja LACĂT PIEŢELOR AGROALIMENTARE! Asociaţia Administratorilor de Pieţe: ESTE O GREŞEALĂ!

Asociaţia Administratorilor de Pieţe: VOM ŢINE PIEŢELE DESCHISE ÎN ORAŞE!

Legumicultura, un sector… perisabil! Unde sunt măsurile de sprijin promise de Guvern?

LEGUMICULTURA, un sector fără prioritate?!

Întrebarea este VOR FI REDESCHISE şi PIEŢELE care sunt acum închise? Ce face concret MADR pentru asigurarea fluxului de productie si a desfacerii produselor agricole romanesti?

 Piata_b

foto ARHIVA FERMA

––––

 

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

 

  Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

 

  CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo


Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →