7 milioane de ha lăsate pârloagă până în 2035 - Revista Ferma
2 minute de citit

7 milioane de ha lăsate pârloagă până în 2035

 

7 milioane de ha lăsate pârloagă până în 2035
7 milioane de ha lăsate pârloagă până în 2035

”Terenurile lăsate pârloagă, care aduc beneficii biodiversității, ar putea crește la 7 milioane de hectare până în 2035, în timp ce randamentele cerealelor vor rămâne stabile datorită, printre altele, impactului pozitiv al agriculturii de precizie, al rotației culturilor și al îmbunătățirii sănătății solului, ceea ce ar putea contrabalansa efectele negative ale schimbărilor climatice” se arată într-un document al Comisiei Europene privind evoluția agriculturii în următorii 12 ani. 

”Până în 2035, se așteaptă, de asemenea, o tendință de trecere de la cereale la boabe de soia și leguminoase. Această modificare va fi determinată în special de scăderea cererii de cereale pentru hrana animalelor din cauza reducerii producției UE de carne de porc și de carne de vită și creșterea sistemelor de producere a proteinelor vegetale. Stimulentele politice pentru sprijinirea creșterii proteinelor vegetale vor determina, de asemenea, această schimbare” se mai arată în document.

”Cererea redusă de biocarburanți ar putea duce la o scădere a uleiurilor vegetale, ceea ce ar duce la mai puține importuri. În ceea ce privește zahărul, consumul de zahăr din UE își va continua tendința descrescătoare, în mare parte din cauza trecerii consumatorilor la diete cu un aport mai mic de zahăr. Acest lucru, împreună cu reducerea randamentului și a suprafețelor de cultivare, va duce la o producție ușor mai scăzută” susțin analiștii.

credit foto iStock/Zoran Zeremski

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →