3 minute de citit

50.000 de cărţi pentru LICEUL AGRICOL din Geoagiu! DONEAZĂ ŞI TU!

Proiectul Fundaţiei Revistei Ferma – SUSŢINEM ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR AGRICOL a pornit practic de la ideea de a dona două cărţi despre creşterea găinilor ouătoare în sistem free-range şi a puilor de carne, însă pe parcurs el a devenit o veritabilă portavoce a sistemului de învăţământ preuniversitar agricol, cu nevoile şi problemele sale, care trebuie să ajungă într-un final şi în atenţia autorităţilor decidente. În ceea ce ne priveşte, am încercat să ne implicăm nu doar în sensul mediatizării acestor realităţi, dar în măsura în care ne-a fost posibil, am şi întins o mână de ajutor acestor minunate unităţi de învăţământ, lăsate de prea multe ori în voia sorţii.

 Lucica Todor_bibliotecar Geoagiu_b

La Geoagiu, de pildă, cu ocazia evenimentului de promovare desfăşurat în 12 aprilie a.c., am organizat din nou o donaţie de carte, sub egida campaniei DONEAZĂ O CARTE PENTRU UN LICEU AGRICOL. În total, am predat către biblioteca liceului 182 de volume cu teme de literatură de specialitate. Acestea au fost imediat preluate de către Lucica Todor, care urma să le trieze şi apoi să le alăture celor peste 49.500 de cărţi existente în biblioteca pe care o îngrijeşte de aproape patru decenii. A rămas să determine cu exactitate acest număr, iar noi am promis că, dacă este cazul, vom completa colecţia astfel încât să se atingă pragul de 50.000. „Probabil este cel mai mare fond de carte deţinut de un liceu ardelean”, ne spunea cu mândrie distinsa doamnă, care ne mărturisea că o bună parte din cărţi fuseseră achiziţionate în perioada în care liceul se afla sub tutela Ministerului Agriculturii. „Atunci primeam bani în fiecare an pentru achiziţia de cărţi. De asemenea, eram abonaţi la 38 de titluri de reviste şi ziare de specialitate”, ne-a explicat ea.
Spaţiul bibliotecii este unul primitor, iar Lucica Todor, care se va pensiona la toamnă, vorbeşte cu oarecare nostalgie despre copiii care mai cred în valoarea cărţilor. Atunci când studiază sau se relaxează în această încăpere, copiii şi adolescenţii se simt în siguranţă sub zidul protector de cărţi.

DONEAZĂ ŞI TU!
Dacă doriţi să contribuiţi la completarea colecţiei de 50.000 de volume ale bibliotecii Liceului Agricol din Geoagiu vă rugăm să ne scrieţi un email la adresa: fundatia.ferma@gmail.com sau să ne lăsați mesaj printr-un comentariu la această postare.

Dacă veţi participa la ZIUA LICEELOR AGRICOLE de la AgriPlanta-RomAgroTec (18 mai, Fundulea, jud. Călăraşi) vă rugăm să aduceţi cu Dvs. o carte pe care să o donaţi acestei cauze! MULŢUMIM!

carti biblioteca Geoagiu_b

VĂ MULŢUMIM PENTRU IMPLICARE!

roll up 50000 CARTI_b

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →