4.000 de vaci şi 180.000 de litri de lapte. Această fermă nu are nevoie de un rezervor de lapte - Revista Ferma
2 minute de citit

4.000 de vaci şi 180.000 de litri de lapte. Această fermă nu are nevoie de un rezervor de lapte

milk truck 4.000 de vaci şi 180.000 de litri de lapte. Această fermă nu are nevoie de un rezervor de lapteÎn fermele familiei McCarty din SUA sunt mulse 4.000 de vaci în fiecare zi. Dar laptele nu ajunge în rezervorul de răcire cum era de aşteptat.

Fermele familiei McCarty din nord-vestul statului american Kansas adăpostesc în prezent un număr de 4.000 de vaci. Cei patru fraţi Mike, Clay, Dave şi Ken conduc împreună o mare fermă de lactate aici. Vacile sunt mulse de trei ori pe zi în noul carusel de muls în aer liber cu 120 de locuri. Procesul de muls nu durează mai mult de opt minute pentru fiecare vacă. Animalele petrec aproximativ 24 de minute pe zi în sala de muls rotativă şi produc o cantitate bună de 12 galoane, sau echivalentul a 45,42 litri de lapte pe zi pe vacă, potrivit agrarheute.com.

Unde se duc cei 180.000 de litri de lapte pe zi?

La ferma familiei McCarty, laptele nu se scurge în tancuri de răcire, ci este pompat direct în remorcile camioanelor după răcire. Se produce o cantitate de puţin sub 180.000 de litri pe zi, care este pompată într-un total de nouă remorci.

În acest fel, fermierii din această locaţie produc aproape 66 de milioane de litri de lapte pe an. Pe lângă locaţia principală din Rexford, Kansas, de-a lungul anilor au fost adăugate alte locaţii de operare în Bird City, Scott City şi Beaver City.

Potrivit sursei citate, o altă caracteristică specială este instalaţia proprie de condensare a laptelui. Potrivit lui McCarty, aceasta este singura de acest fel din America de Nord şi face posibilă separarea laptelui în componente lichide şi solide.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →