3 minute de citit

19 MILIARDE de dolari pentru FERMIERII americani afectaţi de criza COVID-19!

Potrivit agenţei AFP, citată de Agerpres, Donald Trump a anunţat că administraţia SUA va acorda un sprijin de 19 miliarde de dolari ca ajutor direct şi indirect pentru fermierii americani. Anunţul a fost făcut în conferinţa de presă privind măsurile de combatere a noului coronavirus.

„Vom pune în aplicare un program de ajutorare de 19 miliarde de dolari pentru minunaţii noştri agricultori şi crescători de animale care trebuie să facă faţă repercusiunilor pandemiei mondiale”, a declarat preşedintele SUA.

Secretarul pentru Agricultură al SUA, Sonny Perdue, a precizat că 16 miliarde de dolari vor merge direct către fermieri, iar restul de trei miliarde de dolari vor servi pentru achiziţionarea de produse alimentare proaspete pentru persoanele cele mai defavorizate.

Fermierii din SUA rămân unul dintre stâlpii bazei electorale a lui Donald Trump, care candidează pentru un al doilea mandat de preşedinte al SUA în noiembrie 2020. Paradoxal, miliardarul republican a aruncat o parte a agriculturii americane în criză, declanşând un costisitor război comercial cu China. Administraţia de la Beijing a ripostat ţintind cu precizie fermierii americani, prin impunerea de taxe vamale uriaşe pentru produsele agroalimentare importate din SUA. Tot Trump a făcut însă să fie plătite 28 de miliarde de dolari despăgubiri fermierilor americani, pentru a compensa pierderile provocate de închiderea pieţei chineze, mai notează AFP.

john-deere-9r-_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →