6 minute de citit

10 noutăţi tehnice Fendt pentru fermieri

Deși obiectivul planificat în 2020 era de 20.000 de unităţi, în fabrica Fendt de la Marktoberdorf se vor produce anul acesta puțin peste 18.700 de tractoare noi. Astfel, după 2019, când s-au produs 18.940 de unități, acesta va fi al doilea cel mai mare număr din istoria companiei, ceea ce în condiţiile de anul acesta trebuie considerat ca fiind un rezultat bun.

 

Principalele noutăţi Fendt:

1. Noua generație a tractoarelor Fendt 200 Vario, serie recunoscută pentru manevrabilitate și performanța ridicată, fiind în același timp compact și ușor. La mai bine de zece ani de la lansare, seria Fendt 200 Vario a fost complet reproiectată.

Foto 4 Fendt 200Vario_b

2. Cea mai recentă generație a seriei de tractoare specializate Fendt 200 V/F/P Vario vine cu conceptul intuitiv de funcționare FendtONE – cu terminal complet integrat şi multe alte inovaţii;

3. FendtONE – noul sistem de operare „all-in-one”, încorporează sarcini de planificare, implementare și gestionare a muncii de zi cu zi;

4. Tractoarele pe şenile Fendt 1100 Vario MT se alătură gamei de putere de la 511 CP la 673 CP;

5. Fendt MOMENTUM – semănătoare de precizie şi de mare capacitate;

Foto 2 Fendt Momentum_b

6. Fendt IDEAL 10 – noua serie de combine aflată acum în teste va fi echipată cu sistemul de direcție IDEALdrive;

Foto 3 Fednt Ideal 10_b

7. Noile combine Fendt 5275 C SL îşi completează gama cu modelele PL șiPLI;

8. Pulverizatoarele Fendt Rogator 300 și Fendt Rogator 600 autopropulsată;

9. O nouă generaţie de roboţi Fendt Xaver;

Foto 5 Xaver_b

10. Fendt e100 Vario – tractorul electric alimentat cu baterii promite o eficiență ridicată cu o utilizare atentă a resurselor.

Lansarea noii generaţii Fendt 200 Vario poate fi urmărită la adresa: 200.fendt.com 

 

10,5% cotă de piaţă în regiunea EME

Potrivit lui Christoph Gröblinghoff, vicepreşedinte AGCO şi director general Fendt, în regiunea EME (Europa, Orientul Mijlociu) se așteaptă ca piața europeană să scadă cu aproximativ 6%, de la 171.000 unităţi în 2019, până la cca. 160.000 unități din acest an. Aproximativ 16.700 de tractoare Fendt din producţia acestui an au fost livrate clienților din regiunea EME, iar compania susține că deţine o cotă de 10,5% din această piaţă, faţă de 9,6% în 2019. „Este minunat să vedem că Fendt continuă să câștige cotă de piață, conform celor mai recente date de piață. Cota de piață actuală a Fendt în Europa depășește valoarea de 10%. Aceasta este rezultatul unui efort combinat al partenerilor regionali de vânzări Fendt și al echipelor de vânzări și marketing Fendt” a încheiat Christoph Gröblinghoff.

În Germania, Fendt apreciază că ocupă primul loc cu o cotă de piață de 28,4% la tractoarele de peste 51 CP. Cu cât gama de putere este mai mare, cu atât cifrele sunt mai impresionante, iar Fendt consideră că deţine o cotă de piață de 40,1% pentru tractoarele de peste 200 CP. De remarcat că fiecare al doilea tractor de peste 400 CP vândut în Germania anul acesta este un Fendt 900 Vario sau Fendt 1000 Vario.

Foto 1 AGCO _b

În America de Nord s-au dublat vânzările

O regiune în care compania apreciază că şi-a dublat numărul unităţilor vândute în ultimii doi ani este America de Nord, unde acum deţine o cotă de piață de 7,1%. AGCO se așteaptă ca noile tractoare Fendt MT1100 să ajute la îmbunătățirea cotei generale de piață pentru tractoarele pe șenile în America de Nord, precum şi la nivel global. „Suntem foarte mulțumiți de acceptarea din ce în ce mai mare în rândul antreprenorilor și fermelor mari”, a declarat Christoph Gröblinghoff, subliniind că: „chiar și în perioade de criză, achizițiile la distanță care se fac se bazează pe relații de încredere de lungă durată dintre partenerii de vânzări Fendt, clienții Fendt și producător Fendt”.

Martin Richenhagen se retrage de la Șefia AGCO

CEO AGCO timp de aproape 16 ani, Martin Richenhagen se retrage la sfârșitul acestui an. „În calitate de CEO și președinte al Consiliului de supraveghere al AGCO GmbH, Martin Richenhagen a convins în mod repetat Consiliul de administrație AGCO să implementeze investiții și proiecte majore în Germania pentru brandul Fendt”, a subliniat Christoph Gröblinghoff și a citat numeroase exemple, cum ar fi construcția noilor unități de producție pentru tractoare din Marktoberdorf și Bäumenheim, preluarea și extinderea uzinelor din Hohenmölsen, Wolfenbüttel, Waldstetten și Feucht, decizia privind realizarea unor proiecte majore de dezvoltare pentru seria Vario 200, până la 1000 Vario, precum şi extinderea centrului pentru clienți Fendt Forum și a centrului digital AGCODCX din Marktoberdorf.

 

Un miliard de dolari investiți în 16 ani


 

„În total, AGCO a investit în ultimii 16 ani aproximativ un miliard de dolari în locațiile germane ale AGCO și în dezvoltarea tractoarelor Fendt. Ca nimeni altul, Martin Richenhagen a promovat puternic marca Fendt, dar a şi provocat-o extrem de mult. Succesul și creșterea mărcii Fendt vorbesc de la sine, mai ales că, în epoca Richenhagen, numărul angajaților a crescut de peste două ori. Vânzările de tractoare Fendt au crescut cu 70%, iar extinderea cu succes a programului full-liner Fendt pentru tractoare, combine agricole, mașini de recoltat furaje și pulverizatoare a progresat”, a declarat Christoph Gröblinghoff.

 Christoph Gröblinghoff_b

Sunt piețe de tractoare în Europa care au înregistrat volume în creștere sau sunt stabile, precum în Germania, Elveția, Suedia, Polonia și Austria. Există, de asemenea, piețe cu scăderi ale vânzărilor de două cifre chiar, în unele cazuri. Acestea includ Franța, Italia, Marea Britanie, Spania, Norvegia, Republica Cehă, Ungaria și România –CHRISTOPH GRÖBLINGHOFF – vicepreşedinte AGCO şi director general Fendt

 

30.000 DE TRACTOARE FENDT PE AN

Producătorul german de tractoare este încrezător că va depăși rapid pragul de 20 mii de tractoare produse în Marktoberdorf, în condiţiile în care Fendt a proiectat această unitate pentru a produce maximum 30 mii de tractoare pe an. Întrebat (online) dacă producerea a 30 de mii de tractoare ar putea fi un obiectiv pentru anul 2030, Martin Richenhagen a spus „aş fi dezamăgit dacă va mai dura 10 ani pentru ca Fendt să ajungă să producă 30.000 de tractoare/an. Mă aștept la o creștere mult mai rapidă pentru Fendt și la un număr mai mare de 30.000, dar acesta este un bun punct de plecare”.

 

PREDARE DE ȘTAFETĂ

Aflat la ultima sa conferință de presă înainte de retragere, Martin Richenhagen (foto) a mulţumit echipei Fendt şi a adăugat, între altele, că este posibil că asamblarea finală a unor modele ale tractorului Fendt se vor face în America de Nord sau Brazilia. Dar această decizie va aparţine directorul operațional Eric Hansotia, care va deveni CEO AGCO din ianuarie 2021.

Martin Richenhagen_b

 

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →