3 minute de citit

Zmeurul remontant Pink Rosalita

zmeurul remontant Pink Rosalita_b
Pink Rosalita (Plapink 0740) este un soi de zmeur remontant, capabil să producă fructe atât pe drajonul de un an, cât și în toamnă pe drajonul din anul respectiv. Zmeurul acesta oferă o producție foarte timpurie în comparație cu alte soiuri existente pe piață.

 

2 tipuri de material săditor

1. Plantele la alveole, livrate în stare proaspătă, dacă sunt plantate în primăvară (mijlocul lunii aprilie), vor rodi în toamnă. Pe aceiași drajoni este posibil să se obțină o recoltă timpurie în vara anului următor. Drajonii noi, dezvoltați din primăvara următoare plantării, vor asigura o producție mare începând din luna august până la primele înghețuri din toamnă. 

2. Plante la ghiveci de 1,8 l, livrate la o înălțime a drajonului de peste 1,5 m. În funcție de comandă, se pot pune 1, 2 sau 3 drajoni într-un ghiveci. Fiind plante refrigerate, se recomandă plantarea lor în luna martie. 

 

De ce merită să cultivați Pink Rosalita!

Materialul săditor vine pregătit pentru producție, cu următoarele avantaje pentru cultivator:

  • Programarea primei producții: recoltă normală la 70-80 de zile, pe drajonii cumpărați.
  • Amortizarea rapidă a investiției de la prima recoltă.
  • În cazul producției în spațiu protejat, optimizarea folosirii solarului chiar din primul an.

 Indiferent de varianta aleasă, Pink Rosalita se comportă foarte bine atât la ghiveci în substrat, cât și în sol, în câmp sau solarii.

 Pink Rosalita începe să producă înaintea altor soiuri și are randament ridicat (conform testelor obținute în parcelele de testare Planasa și în diferite plantații din România, Polonia sau Olanda). 

 Planta este de dimensiuni mari, ramifică foarte puternic și este perfect adaptată la densități mari de cultivare. Dezvoltarea vegetativă formează o tufă deschisă, cu fructificare pe vârfurile ramificațiilor, ceea ce face ușoară recoltarea fructelor.

 

Alte avantaje

Timpurietatea, randamentul culturii și ușurința recoltării fac din Pink Rosalita o varietate foarte profitabilă pentru cultivatorii români. La toate acestea trebuie să adăugăm rezistența fructului după recoltare și, un alt aspect important al Pink Rosalita, rezistența sporită la bolile solului.

Fructele soiului Pink Rosalita sunt mari, lucioase, de culoare roșu deschis (nu se închid la culoare nici după recoltare), omogene, cu un Brix (zaharuri) ridicat pe tot parcursul recoltării.

 

COMENZI ȘI INFORMAȚII

Soiul Pink Rosalita a fost creat și dezvoltat de compartimentul R&D al firmei Planasa în cadrul Programului de Dezvoltare și Cercetare pentru zona cu climat temperat-continental. 

Comenzi și informații: Vasile Fonoage, tel. 0771144766, e-mail: planasa@planasa.com.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →