Ziua porţilor deschise la Serele SupeR din comuna timişeană Biled - Revista Ferma
4 minute de citit

Ziua porţilor deschise la Serele SupeR din comuna timişeană Biled

Serele SupeR organizează în data de 23 iunie evenimentul „Ziua porţilor deschise”, în care va fi inaugurat oficial cel de-al doilea spaţiu, ultra-modern, în care sunt cultivate delicioasele tomate din Biled, urmând să fie prezentată totodată tehnologia ce stă la baza roşiilor cu gust de roşii, cum sună motto-ul prin care acestea sunt promovate în majoritatea lanţurilor mari de magazine.

Serele SupeR - Biled 1_b
Pornit ca o afacere de familie cu roșii din mai multe soiuri, proiectul implementat de familia Raileanu în județul Timiș se întinde în momentul de față pe o suprafață de 4,5 hectare.

A doua seră, mai mare decât prima, funcţionează din luna decembrie a anului trecut, însă momentul actual, în care roşiile sunt la o şi mai mare căutare pe piaţă, a fost considerat a fi cel mai potrivit pentru un astfel de eveniment. Astfel, în 23 iunie, cei care vor să cunoască secretele delicioaselor roșii produse la Biled o pot face de la ora 11:00, când va începe prezentarea celei mai moderne sere ce a fost pusă pe picioare în România în ultimii ani.

Serele SupeR - Biled 4_b

La aproape 30 de kilometri de Timișoara, în comuna Biled, pe drumul ce face legătura cu granița maghiară, proiectul familiei Raileanu se dezvoltă văzând cu ochii, investițiile în aparatură de calitate și în teren fiind tot mai mari. Și asta pentru că roșiile de la Serele SupeR fac deliciul celor care le cumpără, iar marii retaileri le comercializează în cantități tot mai mari. Sunt cele mai moderne din România, iar tehnologia utilizată este cea de sere semi-închise. Este o tehnologie nouă, care oferă un control mai bun al climei. Puține astfel de sere există pe piață.

„Noi aveam o problemă vara cu roșiile. Plantelor nu le place caldura excesivă, mai ales noaptea. Folosind această tehnologie asigurăm condițiile perfecte pentru controlul temperaturii și dezvoltarea plantelor. Au fost alese soiuri adaptabile la clima din România. S-a analizat raportul calitate-preț și au fost preferate soiurile cele mai gustoase și mai aspectuoase. Reușim să producem opt luni din an și acesta este un atu în colaborarea cu marii retaileri, pentru că le ușurează munca și le oferă siguranță. Serele noastre au și un spațiu nou de ambalare la standard modern, unde încărcarea se face direct din rampă. Totul este susținut de un spațiu tehnic pe măsură”, a declarat Silvia Raileanu, o antreprenoare născută în Republica Moldova şi stabilită de ani buni la Timişoara.

Serele SupeR - Biled 8_bSilvia Raileanu

Roșiile cultivate de Serele SupeR ajung în rețelele de magazine Lidl, Auchan, Profi, Carrefour și Mega Image.

„Lucrăm cu toți în același mod. La sfârșitul sezonului le transmitem ce soiuri planificăm să creștem în sezonul următor și ce cantități putem să le alocăm. În momentul în care ajungi într-un lanț de retail, regulile, acreditările și calitatea sunt foarte strict monitorizate. Noi avem certificatele Global Good Agricultural Practice (Global GAP) și Global GAP Chain of Custody Standard C.o.C. Deocamdată vindem doar în România. Am avut solicitări să vindem și afară. Ceea ce îmi doresc este să facem un produs local bun. Vreau să demonstrez că putem deveni cel mai mare producător de roșii din România, un producător serios și că putem să facem o afacere profitabilă și un model chiar mai bun de business decât ceea ce se întâlnește în afara țării. Vrem să arătăm că se poate!”, a mai spus doamna Silvia Raileanu.

Serele SupeR - Biled 6_b

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →