Zetor prezintă prototipul noii serii 6 de tractoare - Revista Ferma
2 minute de citit

Zetor prezintă prototipul noii serii 6 de tractoare

Zetor seria6 prototip Zetor prezintă prototipul noii serii 6 de tractoare
sursa: farmer.pl

La expoziţia Techagro 2024, Zetor prezentat prototipul noii Serii 6, cea mai puternică de până acum, echipate cu motor Deutz, Stage V, de 4,1 litri, în patru cilindri și un vârf de gamă care va atinge 170CP. Seria 6 va fi echipată cu o nouă transmisie, o sarcină utilă mai mare și un nivel complet nou de dotare tehnică şi confort. Aceşti parametrii tehnici vă vor permite să maximizaţi utilizarea tractorului, să lucrați mai rapid, mai eficient și mai confortabil chiar și în cele mai solicitante operaţiuni.

Încă nu au fost dezvăluite toate detaliile tehnice, dar se cunoaşte că Serie 6 face parte dintr-o nouă gamă care va înlocui Forterra HD (130, 140 și 150) și Crystal HD 170. Zetor spune că noua serie va fi numerotată: 6130, 6140, 6150 și 6170, ceea ce codifică seria şi puterea aproximativă a motorului.

Dotate cu sistemul ISOBUS inclus, noile modele de tractoare Zetor sunt pregătite pentru agricultura inteligentă.

Se cunoaşte că prototipul expus la centrul expozițional Brno este dotat cu o cutie de viteză cu sisteml powershift ZF îmbunătățit, cu şase trepte ce oferă 30 de viteze înainte (viteza maximă 40 km/h) și 15 viteze înapoi. Dotat opţional cu sistemul Creeper se mărește numărul vitezelor la 54 înainte şi 27 înapoi.

Capacitatea maximă de ridicare tiranţi spate este de 7,2 tone (față 3,5 tone la modelele anterioare), iar priza de putere din spate dezvoltă o viteză de 540e/1000e.

Zetor intenţionează să înceapă producţia primelor tractoare din noua serie 6 încă de anul viitor.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →