Zetor aduce tractoarele Kirovets în România - Revista Ferma
5 minute de citit

Zetor aduce tractoarele Kirovets în România

 Noile tractoare au fost prezentate deja fermierilor din sudul țării la începutul lunii august, când Zetor Tractor România a organizat ”Turul Sudului”, o serie de demonstrații în câmp la Slatina, Alexandria, Giurgiu și Brăila. ”Am făcut aceste demonstrații pentru a convinge fermierii de calitatea produselor pe care le vindem și pentru a lua pulsul din câmp”, spune Marius Monenciu, director regional de vânzări în cadrul Zetor Tractor România.

Zetor aduce tractoarele Kirovets in Romania 1_b


”DE LA FERMIER LA FERMIER”

Sloganul companiei, ”De la fermier la fermier”, vine din faptul că acționarii Zetor Tractor România, companie cu capital 100% românesc, dețin o fermă vegetală de 240 ha, în Nădlac, județul Arad. ”Toate utilajele comercializate sunt testate, în primul rând, în ferma proprie. În plus, dacă un fermier dorește un utilaj, putem organiza o demonstrație sau îl poate testa în ferma sa, iar tractoarele le poate vedea în lucru în ferma noastră din județul Arad”, mai spune Marius Monenciu.

 

”TURUL SUDULUI”: DEMONSTRAȚII ÎN CÂMP

La demonstrațiile din sudul țării, au fost puse la lucru, în fața fermierilor, un tractor Zetor Forterra CL 140, de 137 CP, împreună cu un plug Sukov Dunhill cu 3+1 trupițe, ideal pentru ferme care lucrează până la 200 ha, și un tractor Kirovets K744, de 428 CP, cu un plug Sukov Arco Agro 2 în 1, tractat sau semi-purtat, cu 6+1+1 trupițe și cu o grapă cu discuri Mandam cu lățimea de lucru de 5 m, cu închidere hidraulică, discuri cu diametrul de 560 mm și tăvălug în tandem.

Tractoarele Zetor, produse în Cehia de 76 de ani, nu prea mai au nevoie de prezentare pentru fermierii români. Au între 76 CP și 170 CP și sunt potrivite pentru fermele mici și mijlocii.

Zetor aduce tractoarele Kirovets in Romania 2_b

„Încercăm să acoperim atât agricultura convențională, cât și tehnologia minimum tillage, cu utilaje de prelucrare a solului și cu tractoare cu puteri de la 76 CP la 430 CP.” – MARIUS MONENCIU, Director regional de vânzări, Zetor Tractor România


KIROVETS: ROBUSTEȚE RUSEASCĂ + TEHNOLOGIE EUROPEANĂ

Nou intrate pe piața românească, tractoarele Kirovets au puteri între 240 CP și 430 CP, acoperind gama de putere care lipsea din portofoliul Zetor Tractor România.

Tractoarele Kirovets sunt fabricate în Rusia, de 60 de ani. Vin echipate cu trei variante de motoare: motoare rusești YAMZ, motoare Mercedes sau motoare MTU, produse de Rolls-Royce. ”Kirovets sunt tractoare articulate, ce îmbină robustețea rusească cu tehnologia europeană. Au transmisie PowerShift, aer condiționat, scaun cu suspensie pneumatică, monitor de comenzi cu ecran tactil. Sunt o soluție mai ieftină pentru fermele de dimensiuni mijlocii și mari. Prețul lor este undeva la 60% din prețul unui brand cunoscut de tractoare”, explică Marius Monenciu.

Zetor aduce tractoarele Kirovets in Romania_b


LIVRARE RAPIDĂ DIN STOC

Toate tractoarele Kirovets sunt livrate cu carte de identificare, iar termenele de livrare sunt foarte scurte. ”Lucrăm cu platforma logistică pe care producătorul o are în Cehia, unde sunt, în permanență, câte zece tractoare pe stoc. Am început colaborarea în luna martie și suntem deja pe cale să livrăm al treilea tractor Kirovets de 430 CP în România. Feedback-ul din partea fermierilor români a fost foarte bun, asta și pentru că am girat cu numele firmei noastre, pe care fermierii români o cunosc de 17 ani, de când vindem tractoarele Zetor în România”, mai spune reprezentantul Zetor Tractor România.

Zetor aduce tractoarele Kirovets in Romania 4_b 

PLUGURILE SUKOV: 3 ATUURI

Producătorul ceh Sukov produce utilaje agricole din 1993. 80% din producție merge la export, din care 50% în România și, până recent, și în Ucraina.

Sukov produce pluguri foarte robuste, din oțel suedez, care are în compoziție bor și carbon, ceea ce oferă o elasticitate mare cadrului utilajului, astfel încât acesta să nu se rupă.

O altă caracteristică importantă a plugurilor Sukov este posibilitatea de a regla unghiul alfa, adică de a regla agresivitatea cu care plugul intră în sol. Astfel, chiar și în condiții de secetă pedologică, când pâmântul este foarte uscat și tare, nu se pune problema ca plugul să nu intre în sol.

Plugurile Sukov sunt disponibile în variante de lucru de la 2 la 14 trupițe, cu variante tractate și semi-purtate.

Zetor aduce tractoarele Kirovets in Romania 5_b


MANDAM: GARANȚIE 5 ANI LA RULMENȚII FĂRĂ ÎNTREȚINERE

Producătorul polonez Mandam produce utilaje agricole din 1991. Până în 2018, a produs doar pentru piața internă. Utilajele sunt extrem de populare printre fermierii din Polonia: trei sferturi dintre aceștia au în fermă cel puțin un utilaj Mandam. În prezent, fabrica are o capacitate de producție de 30.000 de utilaje pe an, din care 70% merg la export, majoritatea în țările nordice. Mandam este singurul producător de utilaje agricole care oferă o garanție de 5 ani pentru lagărele și rulmenții fără întreținere.

 

ÎNGRĂȘĂMÂNTUL AZOTER

Tot din acest an, Zetor Tractor România distribuie și Azoter, un îngrășământ bacterian produs în Slovacia, un mix de bacterii care se încorporează în sol la pregătirea patului germinativ și al cărui efect este reducerea cu 30-40% a consumului de îngrășăminte granulate.

Află detalii: AZOTER absoarbe azotul atmosferic, punând la dispoziția plantelor fosforul și potasiul care există în sol.

un articol de

VIOLETA MÂȚ

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →