Workshop AgriPlanta 2013 - Revista Ferma
4 minute de citit

Workshop AgriPlanta 2013

agriplanta m Workshop AgriPlanta 2013

Pentru DLG Intermarketing, sfârşitul de an a fost un bun prilej de a constata dificultăţile şi nemulţumirile expozanţilor de la primele două ediţii AgriPlanta, încercând totodată să le rezolve. „Colegii noştri de la DLG din Turcia au plecat de la început cu un workshop care a fost foarte bine primit.

În momentul în care am lansat Agriplanta în România nu ştiam cum era structurată piaţa şi nici cum va fi primit un asemenea workshop. La prima ediţie am mers şi am vorbit cu fiecare expozant în parte.

Am considerat că la o a treia ediţie ar fi potrivit să ne întâlnim cu expozanţii, deşi nu este foarte uşor să vezi ce a fost negativ şi să încerci să găseşti împreună cu ei soluţii”, a declarat Corina Mareş, director general al DLG Intermarketing, organizatorul târgurilor Agriplanta şi Agraria.

Workshopul s-a desfăşurat pe două grupe de lucru simultan, fiecare grupă reprezentând principalele categorii de expozanţi: „maşini agricole”, întâlnire moderată de Corina Mareş şi de Ovidiu Ranta, reprezentant al USAMV Cluj-Napoca, şi „producători de seminţe şi pesticide”, grup de lucru condus de Wilfried Wolf, din partea DLG International, şi de Mihai Berca, de la USAMV Bucureşti.


Propuneri pentru o ediţie reuşită

Din cei 122 de participanţi la ediţia din 2012, organizatorii au primit propuneri din partea a opt companii. „Mare parte din elementele negative se referă la demonstraţii: nu se respectă regulile, nu există o unitate în prezentare.

Atragerea unui număr mai mare de vizitatori în zona de demonstraţii a fost una dintre cele mai des întâlnite probleme. Se doreşte şi un formular de prezentare standard pentru toţi expozanţii, precum şi un program strict de demonstraţii bine promovat”, a anunţat Corina Mareş.

Pentru ediţia din 2013, organizatorii au gândit o nouă structură, pentru a atrage vizitatori în partea de demonstraţii, deoarece s-a ajuns la concluzia că oamenii preferă să vadă ultilajele în lucru, nu doar expuse. Pentru o promovare adecvată, firmele participante la demonstraţii trebuie să informeze organizatorii cu o lună înainte cu ce utilaje se vor prezenta.

În timpul discuţiilor s-a insistat foarte mult pe formularele care ar trebui completate de expozanţi şi pe respectarea termenelor limită.

Un punct sensibil a fost transportul şi manipularea maşinilor agricole. Fiecare expozant trebuie să fie conştient de aparatura de care are nevoie la descărcarea utilajelor în expoziţie, astfel încât să fie pregătită logistica necesară. Informaţia ar trebui furnizată prin intermediul formularelor de înscriere. „Anul trecut 1-2% dintre expozanţi au folosit utilajele comandate pentru manipulare. Dar de data aceasta i-am taxat pe cei care au comandat utilaje şi nu le-au folosit”, a precizat Corina Mareş.


Rotaţia culturilor, greu de realizat pe acelaşi amplasament

Pentru producătorii de seminţe şi pesticide principalele probleme ridicate au vizat rotaţia culturilor, foarte greu de realizat în condiţiile menţinerii aceleiaşi locaţii pe termen lung. „Expozanţii au posibilitatea să-şi semene, să aibă grijă de lotul pe care l-au închiriat, să facă protecţia plantelor.

Noi, ca organizatori, nu ştim ce tratamente s-au folosit pe lotul respectiv. Şi atunci este foarte greu să avem în fiecare an loturi de calitate. Acesta este unul dintre motivele pentru care expoziţia nu poate să rămână mai mulţi ani pe aceeaşi locaţie”, a explicat Corina Mareş.

Noutăţile ediţiei din 2013 le puteţi citi în numărul din luna ianuarie 2013 al revistei Ferma.

 

APIMAR participă la AgriPlanta

„A treia ediţie a Agriplanta va fi organizată împreună cu colegii de la APIMAR. Cu toţii am fost de acord că este în interesul expozanţilor, al organizatorilor şi al vizitatorilor ca împreună să organizăm evenimentul respectiv în acelaşi timp, în acelaşi loc”, a declarat Bernd Koch, director DLG International GmbH.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →