3 minute de citit

VOT pentru TINERII FERMIERI europeni. Câți bani vor primi în plus din bugetul UE?

tanar fermier fonduri suplimentare UE VOT pentru TINERII FERMIERI europeni. Câți bani vor primi în plus din bugetul UE?
Credit foto: @Canva, SydaProductions

Parlamentul European a cerut Uniunii Europene să-și majoreze finanțarea pentru tinerii fermieri cu 40 de milioane de euro pentru 2024, peste ceea ce este propus în prezent – 650 de milioane de euro.
În documentul de poziție al Parlamentului cu privire la proiectul de buget 2024 se precizează: „Parlamentul își reiterează îngrijorarea cu privire la impactul negativ al războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei asupra securității alimentare globale, accesibilității și lanțurilor de aprovizionare, precum și asupra sectorului agricol european și a capacității fermierilor de a rezista presiunii inflaționiste și a prețurilor crescute ale inputurilor”.
Drept urmare, Parlamentul a solicitat Comisiei să analizeze consecințele războiului asupra fermierilor și asupra producției de alimente și subliniază necesitatea de a ajuta fermierii noi și tinerii prin mecanisme suplimentare de sprijin.

VOTUL FAVORABIL DIN PE A FOST SALUTAT DE CEJA

CEJA – Consiliul european al tinerilor fermieri a salutat votul Parlamentului european din 19 octombrie.
Parlamentul a adoptat un raport al comisiei pentru agricultură a parlamentului care urmărește să asigure reînnoirea generațională a fermelor din UE și să elimine barierele în calea noilor intrați în sector și a tinerilor fermieri.
Rezoluția privind „reînnoirea generațională în fermele UE ale viitorului” avertizează că declinul demografic este mai pronunțat în populațiile rurale și în rândul fermierilor decât în ​​alte părți ale societății.
CEJA precizează că tinerii fermieri europeni vor „monitoriza îndeaproape următorii pași pe care acest raport ar trebui să îi declanșeze în toate politicile agroalimentare” ale Uniunii Europene.

Peter Meedendorp CEJA VOT pentru TINERII FERMIERI europeni. Câți bani vor primi în plus din bugetul UE?
Foto pagina Facebook CEJA

În timp ce poveștile de succes ale tinerilor instalați în ferme sunt adesea cele vizibile, să nu uităm că mulți tineri nu îndrăznesc să înceapă o afacere agricolă sau pur și simplu eșuează din cauza condițiilor inadecvate pentru a investi în mod durabil într-o fermă, pentru a câștiga un venit decent și pentru a avea un trai de viață mai bun în zonele rurale.
Peter Meedendorp, președinte CEJA

  • Consiliul european al tinerilor fermieri CEJA cuprinde 22 de state membre ale UE și 33 de organizații membre naționale, inclusiv un membru observator din Letonia și doi membri asociați din Marea Britanie și Serbia, fiind în contact cu organizațiile tinerilor fermieri, instituțiile și asociațiile agricole din Europa și din întreaga lume.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →