Vizita lui Phil Hogan, vizită oficială în România - Revista Ferma
2 minute de citit

Vizita lui Phil Hogan, vizită oficială în România

hogan11 m Vizita lui Phil Hogan, vizită oficială în România

La începutul vizitei, care a durat două zile, Phil Hogan a vizitat un proiect integrat construit din bani europeni – Suinprod Radic, Argeș. Comisarul a decis că țara noastră are nevoie de tot mai multe proiecte integrate, care să acopere întreg lanțul de producție: cultivarea cerealelor, procesarea lor în fabrica de nutrețuri combinate și utilizarea lor în furajarea animalelor din fermă.

Oficialul european a avut ocazia să cunoască satul românesc așa cum este el, cu ulițele neasfaltate, cu căsuțe fără apă în casă și cu toaleta în fundul grădinii. “Această zonă dispune de 20 de miliarde de euro în următorii 7 ani prin programele noastre europene. Împreună cu Guvernul României, cu comisarul Corina Crețu, vom aborda dezvoltarea satelor din România”, a mai spus comisarul. 

 

Noul PNDR va deveni funcțional după 15 aprilie 

Phil Hogan a avut, în cea de-a doua zi a vizitei, o discuție cu ministrul Agriculturii. Comisarul i-a promis lui Daniel Constantin că toate măsurile de finanțare din PNDR 2014-2020 pot fi deschise la mijlocul lunii aprilie, va avea grijă să trimită o scrisoare care să certifice că negocierile pe acest program au fost încheiate. Fondurile europene destinate agriculturii vor avea impact asupra a 2,5 milioane de români, atât direct, cât și indirect, prin finanțările care vor viza infrastructura rutieră la nivel local, irigații, servicii de agroturism și conservarea patrimoniului cultural local, a mai spus comisarul. Daniel Constantin a insistat și pentru refacerea infrastructurii principale de irigații, un proiect care are nevoie de un miliard de euro. Ministrul nostru speră să obțină banii prin planul Juncker, care alocă 35 de miliarde de euro unor proiecte de dezvoltare și creare de locuri de muncă. Phil Hogan și-a dat cuvântul că ne va susține cererea. 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →