3 minute de citit

VINURILE ROMÂNEŞTI care au luat Marea MEDALIE DE AUR la Concours Mondial de Bruxelles 2019

Din totalul de 9.150 de vinuri înscrise anul acesta în concurs, doar 91, un procent de 1%, s-au calificat pentru cea mai râvnită distincţie, Marea Medalie de Aur, iar dintre acestea doar 22 au fost vinuri albe.

În urma evaluării juriului extrem de atent selecţionat, format din specialişti recunoscuţi şi apreciaţi la nivel internaţional pentru capacitatea lor de a evalua vinurile – cercetători, oenologi, comercianţi şi distribuitori, ingineri, jurnalişti, critici şi scriitori de specialitate şi reprezentanţi ai industriei vinurilor – Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018şivinul de vinotecă Jidvei Fetească Regală2009 se regăsesc printre cele mai bune vinuri albe ale lumii, un procent de doar 0,24% din totalul vinurilor înscrise în concurs. Vinurile care s-au încadrat pentru Marea Medalie de Aur au fost calificate drept excepţionale, obţinând un scor situat între 91,1 şi maximul de 100 de puncte, remarcându-se prin expresivitate, fineţe şi caracterul lor unic.

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018este un vin limpede, plin de strălucire, de culoare galben-auriu.La nivel olfactiv, se remarcă aromele de fructe galbene şi citrice, dar şi delicate accente de pâine cu seminţe. Aceste arome se regăsesc şi în gustul său dominat de o bogată paletă de citrice, conferind vinului o remarcabilă continuitate aromatică. Bine structurat, cu taninuri dulci, acest vineste generos, cu un final lung, bine stăpânit.
Jidvei Fetească Regală2009are culoarea galben-auriu şi se deschide olfactiv cu arome delicate de gutui, pepene galben şi miere răscoaptă, buchet pe care timpul l-a desăvârşit în linişte. Gustul său plin şi rotund este dominat de notele catifelate de fructe exotice, cu accente uşor amărui de migdale. Un vin elegant, onctuos, plin de savoare.

În perioada cuprinsă între lansarea gamei, în anul 2012, şi până în prezent, vinurile Owner’s Choice au reuşit să se impună în cadrul a numeroase competiţii, obţinând performanţe spectaculoase confirmate de cele peste 100 de medalii obţinute la unele dintre cele mai importante concursuri de la nivel mondial, dintre care menţionăm Concours Mondial de Bruxelles, Concours Mondial du Sauvignon, Decanter World Wine Awards, Femmes et Vins du Monde, Mundus Vini Wine Challenge, Austrian Wine Challenge Vienna, International Wine and Spirit Competition, London Wine Competition, International Wine Trophy Frankfurt şi Vinalies Internationales Competition.

Ana Sauvignon Blanc a repurtat nu mai puţin de 30 de medalii, dintre care 10 de aur şi 12 de argint, obţinute la competiţii de renume precum Concours Mondial de Bruxelles, Concours Mondial du Sauvignon, MUNDUS Vini, Berliner Wein Trophy şi Vinalies Internationales.

Vinurile Jidvei din recolta anului 2018 au fost distinse în acest an cupeste 100 de medalii în cadrul unor concursuri internaţionale de prestigiu. Ana Sauvignon Blanc2018 a avut o evoluţie remarcabilă în cadrul acestor competiţii, reuşind să obţină pe lângă Marea Medalie de Aur, alte două medalii de aur şi trei de argint.

Participarea României din acest anla Concours Mondial de Bruxelles a avut rezultate îmbucurătoare, încă 19 de vinuri produse în ţara noastră fiind distinse cu medalii de aur şi argint, dintre care amintim medaliile de argint pentru alte două vinuri Jidvei din recolta anului trecut: Mysterium TR+SB 2018 şi Owner’s Choice Ana Chardonnay 2018.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →