3 minute de citit

Versatile și fiabile: tractoare cu transmisie automată de la CLAAS

Versatile si fiabile tractoare cu transmisie automata de la CLAAS3 Versatile și fiabile: tractoare cu transmisie automată de la CLAAS

Fermierii au așteptări mari de la tractoarele lor. O durată de viață lungă și ușurința în exploatare sunt acum un fapt de la sine înțeles. Și dacă, în același timp, consumul de combustibil poate fi redus, cu atât mai bine. Alegeți un tractor CLAAS cu transmisie continuu variabilă CMATIC și exact asta veți obține.

Producătorul de utilaje agricole din Harsewinkel pune la dispoziție de mulți ani tractoare cu transmisii continuu variabile. Denumirea CMATIC (CLAAS motion for automated transmission and intelligent controls) se referă la transmisiile continuu variabile power-split pentru tractoare. CLAAS se bazează pe propria expertiză din cadrul diviziei de inginerie industrială a companiei pentru a furniza regulatoarele de viteză, adică software-ul inteligent al transmisiei. Tot aici sunt proiectate și fabricate propriile transmisii continuu variabile.

Versatile si fiabile tractoare cu transmisie automata de la CLAAS2 Versatile și fiabile: tractoare cu transmisie automată de la CLAAS

Accent pe durabilitate și versatilitate

Deci, care sunt avantajele unui tractor cu transmisie continuu variabilă? Pentru început, versatilitatea. Pentru lucrări lente de îngrijire a culturilor, lucrări grele de prelucrare a solului sau deplasări rapide pe șosea – tractoarele cu CMATIC sunt adevărate mașini polivalente care oferă un sprijin optim pentru toate tipurile de lucrări. De asemenea, sunt extrem de durabile. Luați, de exemplu, seriile ARION 500 CMATIC și ARION 600 CMATIC. Sistemele lor de transmisie EQ 200 și EQ 220 sunt fabricate integral de către CLAAS. Acestea dispun de o construcție impresionant de robustă, cu rapoarte de transmisie cu schimbare automată și un nivel general de eficiență constant ridicat asociat, de la 0 la 50 km/h.

„În ultimii ani, transmisiile EQ 200 și EQ 220, introduse în 2017, și-au dovedit eficiența și durabilitatea pe câteva mii de tractoare ARION din întreaga lume”, explică Dr. Ulf Leinhäuser, director general al CLAAS Industrietechnik GmbH (CIT). „Datorită construcției robuste și calității excelente de fabricație a transmisiilor noastre, mai multe dintre aceste tractoare au înregistrat până în prezent 10.000 de ore de funcționare fără nicio problemă.

Versatile si fiabile tractoare cu transmisie automata de la CLAAS1 Versatile și fiabile: tractoare cu transmisie automată de la CLAAS

Transmisia continuu variabilă EQ: simplă și eficientă

CIT activează în domeniile tehnologiei de acționare, electronică și hidraulică încă din anii 1950. În special în cazul modelului EQ 200, componentele de transmisie deja bine cunoscute au fost combinate pentru a crea o schemă de transmisie inovatoare. Prin urmare, transmisia are un nivel deosebit de ridicat de eficiență – și aceasta este aproape constantă la toate vitezele. Atunci când treapta de conducere a unui tractor cu transmisie EQ este schimbată automat, întregul flux de putere prin transmisie se schimbă. Turațiile celor doi arbori de ambreiaj converg din ce în ce mai mult la accelerare până când ajung la aceeași turație. Imediat ce este atins punctul de sincronizare perfectă, ambreiajele multidisc se schimbă. În acest fel, schimbarea treptelor de viteză are loc fără un salt vizibil al turației și al cuplului – chiar și sub sarcină.

Versatile si fiabile tractoare cu transmisie automata de la CLAAS4 Versatile și fiabile: tractoare cu transmisie automată de la CLAAS

Rezultatul: accelerație puternică și lină de la 0 la 50 km/h. În plus, viteza maximă de 50 km/h poate fi atinsă la un interval de turații de doar 1.500 rpm, care permite economisirea de carburant. Tractoarele CLAAS cu transmisia CMATIC combină astfel eficiența cu un confort la conducere sporit și o versatilitate impresionantă.

Schimbă modul de a gândi! Click aici și află mai multe!

Autor: Creative Data AG

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →