Vatra Satului în mijlocul orașului! Târg de produse tradiționale în această săptămână, la București - Revista Ferma
2 minute de citit

Vatra Satului în mijlocul orașului! Târg de produse tradiționale în această săptămână, la București

Targ Vatra Satului in sectorul 4 Vatra Satului în mijlocul orașului! Târg de produse tradiționale în această săptămână, la București
Sursa foto @MADR

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) organizează, în perioada 15-17 martie 2024, Târgul „Poftim din România – Vatra Satului în sectorul 4”, în partneriat cu Primăria Sectorului 4 și cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia.

În cadrul târgului vor fi expuse produse atestate tradițional din categoria lactate, carne, băuturi spirtoase, dar și produse care au dobândit mențiunea „produs montan”, în special miere și produse ale stupului. De asemenea, se vor regăsi produse care au obținut protecția la nivel european, precum: brânză „Telemea de Sibiu” (IGP), magiun de prune Topoloveni (IGP), vinuri (DOC), precum și produse apicole ecologice.

În cadrul târgului vor fi organizate ateliere de pictură, sculptură și panificație pentru copii, unde aceștia vor avea ocazia de a deprinde secretele meșteșugurilor tradiționale.

Produsele românești se remarcă prin diversitatea și calitatea lor, reflectând tradițiile bogate și resursele naturale ale țării. Producătorii români au o contribuție semnificativă în economia națională și își pun amprenta în industrie, oferind o gamă variată de bunuri, de la alimente locale pline de savoare până la produse artizanale. Apetitul pentru produsele autohtone reprezintă, în același timp, un sprijin pentru economia locală și o modalitate de a promova identitatea culturală – se arată în comunicatul MADR.

Târgul „Poftim din România! Vatra Satului în sectorul 4”, din parcul Tudor Arghezi va fi deschis din 15 până pe 17 martie 2024, între orele 09.00-19:00, iar în ultima zi, 17 martie 2024, programul va fi de la ora 09:00 până la ora 16:00.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →