Valtra: 5 ani de utilizare a motorinei regenerabile - Revista Ferma
4 minute de citit

Valtra: 5 ani de utilizare a motorinei regenerabile

Cele mai bune rezultate pot fi obținute adesea prin concentrarea atenției asupra propriei experiențe și a înțelegerii modului în care lumea poate beneficia de pe urma ei. La Valtra, tractoarele sunt construite pentru a dura. La Valtra, în centrul tuturor operațiunilor se află clientul final, iar tot ceea ce se întreprinde este orientat înspre a îi ușura acestuia viața.

Valtra Smart Farming_b


Exclusiv motorină regenerabilă de la Neste


Anul acesta, Valtra marchează cinci ani de colaborare cu compania energetică Neste, de la care utilizează exclusiv motorină regenerabilă. Marca nordică de tractoare folosește Neste MY Renewable Diesel la toate testele pe care le efectuează cu tractoarele și, mai important, umple cu motorină regenerabilă rezervorul de combustibil al fiecărui tractor înainte ca acesta să părăsească fabrica din Suolahti (Finlanda). Interesul pe termen lung acordat combustibilului regenerabil face parte dintr-o strategie mai largă a companiei pentru reducerea amprentei de carbon.

Neste MY Renewable Diesel este un combustibil vegetal hidrotratat (HVO) realizat din materii prime regenerabile provenite din surse durabile 100%, precum uleiul de gătit uzat și grăsimea animală rezultată din deșeurile din industria alimentară și are ca rezultat cu până la 75-95% mai puține emisii de gaze cu efect de seră (GES) pe parcursul ciclului de viață al combustibilului în comparație cu motorina fosilă. Este pe deplin compatibil cu toate motoarele diesel și cu infrastructura actuală de distribuție a combustibilului diesel – de la rafinărie la stațiile de alimentare cu combustibil și utilizatorii finali.

Datorită caracteristicilor sale durabile și regenerabile, un motor care funcționează cu Neste My Renewable Diesel își reduce amprenta de carbon, în medie, cu 90%.

 

Reducerea amprentei de carbon


Calculele celor de la Valtra arată că, în ultimii cinci ani, a utilizat aproximativ 4 milioane de litri de motorină regenerabilă, ceea ce a făcut posibilă reducerea amprentei de carbon a companiei cu aproximativ 12,24 milioane de kg. Ce înseamnă aceasta? Este echivalentul a 4.735 de mașini diesel mai puțin pe drumurile publice.

„Valtra a fost printre primele companii din industrie care și-a demonstrat calitățile de lider atunci când a decis să-și reducă emisiile de gaze cu efect de seră prin utilizarea motorinei regenerabile Neste MY. Suntem extrem de fericiți să vedem impactul redus asupra mediului pe care l-a creat parteneriatul nostru și așteptăm cu nerăbdare să continuăm colaborarea și în viitor”, afirmă Heidi Peltonen, Lead of Sustainable Partnerships la Neste.

Fabrica Valtra_b


Vântul, apa și biomasa – resurse 100% regenerabile


Angajamentul Valtra de a-și reduce amprenta de carbon a condus, în ultimii ani, la generarea mai multor inovații și strategii. De exemplu, din 2022, fabrica Valtra din Suolahti, Finlanda, funcționează folosind energie 100% regenerabilă, ceea ce include resurse precum vântul, apa și biomasa, precum și panourile solare de pe acoperișul fabricii. Managementul atent al energiei a făcut posibil ca fabrica să își reducă consumul de energie cu 12,5% în ultimii ani.

Din 2018, Valtra și-a redus propriile emisiile cu 17%, iar pe lângă propriile activități compania face tot posibilul pentru a-și susține și partenerii și clienții în a-și diminua impactul asupra mediului.

Iar atunci când vine vorba de asistența clienților, Mikko Lehikoinen, Vicepreședinte Marketing, Valtra EME, este pasionat de a ajuta fermierii să culeagă beneficiile utilizării tractoarelor dotate cu tehnologie Valtra.

„Știm că și fermierii sunt preocupați de subiectul sustenabilității. Tehnologiile noastre agricole inteligente le permit fermierilor să reducă cantitățile de îngrășăminte și erbicide utilizate, astfel încât să fie pregătiți pentru Green Deal. De asemenea, știm că vor să-și reducă consumul de combustibil. Avem mijloacele necesare, precum Valtra Connect, pentru a-i ajuta să-și monitorizeze exploatarea tractorului și să găsească modalități de a reduce consumul de combustibil. Iar dacă acestei inteligențe îi vom adăuga o amprentă de carbon mai mică prin utilizarea Neste MY, atunci avem o situație benefică de ambele părți.”

 

Fabrica funcționează 100% pe energie regenerabilă


Fabrica Valtra din Suolahti, Finlanda, este probabil cea mai ecologică fabrică de tractoare din țările nordice, funcționând 100% pe energie regenerabilă. Toate deșeurile din fabrică sunt sortate în 26 de categorii diferite și sunt reciclate. Un sistem de curățare a aerului arde vaporii de solvenți din unitatea de vopsire a șasiului. În fabrică de producere energie verde prin arderea deșeurilor din lemn. Atât fabrica Valtra din Suolahti (Finlanda), cât și cea din Mogi das Cruzes (Brazilia) se află în ”top 3” fabrici de tractoare AGCO ce au o intensitatea scăzută a emisiilor de gaze cu efect de seră.

 

 

Un articol realizat de MEWI

Mai multe pe această temă www.mewi.ro

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →