Väderstad lansează noul Carrier XT 425-625 - Revista Ferma
4 minute de citit

Väderstad lansează noul Carrier XT 425-625

Ca atare, noul Carrier XT vine cu o tehnologie unică de reglare automată, hidraulică, a unghiului de atac al discurilor, reglare care se efectuează mult mai facil, respectiv din cabina tractorului, în funcție de obiectivul de adâncime dorit.

Mai mult decât atât, acest cultivator este deosebit de versatil, fiecare client având posibilitatea de a echipa grapa cu o serie largă de tăvălugi, atât în versiune simplă, cât și dublă, dar și cu diferite discuri, în funcție de tipologia de sol din zona exploatată.

De asemenea, Carrier XT este disponibil în trei lățimi de lucru diferite – 4,25, 5,25 sau 6,25 metri – și va putea fi achiziționat în varianta remorcată sau în cea purtată.

Vaderstad lanseaza noul Carrier XT 425-625 3_b

Cum s-a ajuns la această tehnologie?

Ei bine, Väderstad – unul dintre liderii mondiali în tehnică pentru prelucrarea solului, semănat și plantat de înaltă precizie – a investit foarte mult în cercetarea științifică, a realizat o multitudine de teste, ajungând astfel la o dispunere perfectă a discului în raport cu solul, astfel încât penetrarea acestuia să se facă optim, fără putere de tracțiune sau consum de combustibil suplimentare, permițând o germinare a semințelor de manual. Carrier XT va fi o grapă cu discuri necesară prelucrării primare a solului la viteze foarte mari de lucru. Carrier XT va putea face față tuturor provocărilor versatile ale agriculturii moderne, indiferent de tipologia solului – de la prelucrarea superficială, până la o încorporare mai profundă.

Performanță la orice adâncime de lucru

Discurile sunt produse la fabrica Väderstad Components, din oțel suedez cu cea mai înaltă rezistență V55, și au garanție pe viață. Grapa cu discuri Carrier XT optimizează performanța lucrării la adâncimi mici și în același timp sporește precizia la adâncimi de lucru mai mari. „Prin creșterea unghiului discului față de sol, va crește capacitatea de penetrare. Prin modificarea unghiului de înclinare a discului, suprafața «decupată» este deplasată. Väderstad a investit mult în cercetare pentru a ajusta aceste unghiuri și pentru a maximiza performanța pe teren”, spune Wolfram Hastolz, Manager Cultivatoare la Väderstad.

Ca rezultat, Carrier XT are capacitatea de a optimiza unghiurile de atac al discului la adâncimea sa de lucru. Pentru fermier, acest lucru se vede într-o tăietură completă la o adâncime de lucru mai mică, precum și prin menținerea adâncimii și realizarea unui flux redus de sol la adâncimi de lucru mai mari. Ambii factori contribuie la reducerea consumului de motorină.

Vaderstad lanseaza noul Carrier XT 425-6252_b

Trei variante de discuri

Carrier XT poate fi echipat fie cu discul de 450 mm, cu discul TrueCut de 470 mm, fie cu discul CrossCutter ultra superficial. Diametrele discurilor permit o prelucrare intensivă a solului.

Väderstad a inventat segmentul de cultivatoare cu discuri compacte. Väderstad a lansat Carrier-ul în 1999 şi a continuat să îl perfecţioneze permanent de atunci. Astăzi este disponibilă o gamă întreagă de mărimi de discuri – de la lucrări ultra-superficiale la 2-3 cm adâncime, la lucrări de încorporare cu până la 16 cm adâncime de lucru.

Rezistenţă specifică oțelului suedez

Oţelul suedez Väderstad V-55 combină un grad înalt de duritate cu rezistenţa mare la şocuri. Comparativ cu standardul industriei, duritatea V-55 depășește 47-48 la HRC55. Beneficiaţi astfel de costuri reduse cu piesele de uzură şi eliminați timpii morți în câmp. Datorită poziţiei fruntaşe a Väderstad pe piață în ceea ce priveşte calitatea şi performanţa, compania oferă garanţie pe viaţă pentru discurile originale.

Fiecare disc este montat individual pe un braţ cu suspensie de cauciuc. Aceasta creşte gradul de penetrare şi de tăiere. Din moment ce organul activ frontal este montat pe un paralelogram, unghiul corect de lucru este asigurat indiferent de adâncimea de lucru.

Vaderstad lanseaza noul Carrier XT 425-6251_b

DATE DE CONTACT

Noul Carrier XT intră, așadar, în portofoliul de produse al Titan Machinery România, fermierii având posibilitatea de a-l comanda din acest moment, în limita stocului disponibil. Pe comandă există și opțiunea modelelor purtate (n.r. fără posibilitate de remorcare), cu cadru galvanizat în baie de zinc. De asemenea, vă invităm să regăsiți toate specificațiile tehnice pentru fiecare dintre cele trei modele ale noului Carrier XT 425-625.

Personalul nostru, instruit la sediul Väderstad din Suedia, este pregătit să vă ofere tot sprijinul de specialitate. Aflați mai multe informații de la reprezentanții Titan Machinery accesând link-ul: https://www.titanmachinery.ro/pagina/contact

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →