5 minute de citit

Väderstad a lansat noul Cultus HD

Inovațiile producătorului din Väderstad sunt în prim-planul tehnicii agricole mondiale, iar dezvoltatorul suedez nu se lasă niciodată prea mult așteptat cu livrarea de soluții. Mai mult decât atât, Väderstad își surprinde publicul în fiecare an cu noi tehnologii, din ce în ce mai performante, în ceea ce privește pregătirea solului sau semănatul.

Väderstad a lansat noul Cultus HD1(1)_b

PERFORMANŢĂ ŞI DURABILITATE

Odată cu lansarea noului cultivator cu organe active – Cultus HD, fermierii vor beneficia de un şasiu spaţios ce oferă o amestecare impresionantă. Cultus este cultivatorul ideal pentru cei care caută o lucrare de calitate înaltă, performanţă şi durabilitate. Organele active ale utilajului Cultus sunt proiectate pentru performanţă pe o durată mare de viaţă. Cu un sistem eficient de eliberare la obstacole de până la 680 kg, reprezentând cea mai mare forță de eliberare de pe piață, tehnologie ce foloseşte dublu arc, Cultus este capabil să menţină adâncimea de lucru tot timpul.

PRETABIL DIFERITELOR TIPURI DE SOL

Partea centrală cu auto-ajustare a arcurilor foloseşte bucşe conice în bolţurile de fixare, ce asigură durabilitate deosebită ansamblului. Sistemul dublu-arc previne apariţia şocurilor în şasiu, având o durată mai mare de viaţă. Cultus este capabil să cultive solul la 30 cm adâncime, dar funcţionează la fel de bine şi în cultivarea superficială. Pentru a avea control deplin, adâncimea de lucru este controlată hidraulic din cabina tractorului. Aceasta face din Cultus un utilaj versatil, de precizie, pe soluri variate.

Väderstad a lansat noul Cultus HD2_b

DE CE ESTE UNIC PE PIAȚĂ?

Fiecare componentă a Cultus HD este proiectată pentru a oferi o durată lungă de viață în câmp. Cultus are trei axe puternice şi spaţiere de 27 cm între organele active. Împreună cu garda la sol, aceasta oferă maximum de flux şi de capacitate. Distribuţia organelor active asigură o amestecare foarte bună a resturilor vegetale, prevenind crearea de straturi de paie.

„Un indicator cheie de performanță pentru un organ activ este capacitatea sa de a păstra întotdeauna o forță ridicată către sol. Acesta este criteriul care face ca noul utilaj Cultus HD să fie unic pe piață. Dacă întâlnește un obstacol greu, organul activ al Cultus HD este capabil să se elibereze complet din sol pentru a depăși obstacolul. La reintrarea în sol, acesta își va păstra forța maximă pentru a reveni rapid la poziția de lucru. În acest fel, Cultus HD este capabil să asigure o precizie excelentă a adâncimii, oferind rezultate excelente de prelucrare a solului pe întreaga suprafață”, spune Wolfram Hastolz, Director Tillage Product Management la Väderstad.

„Inima noului Cultus HD sunt noile organe active de mare rezistență. Cu o forță de eliberare de până la 680 kg, Cultus HD își va păstra adâncimea într-o varietate mare de condiții de lucru.” –  WOLFRAM HASTOLZ, Director Tillage Product Management la Väderstad

REGLARE AUTOMATĂ

„Cultus HD este construit având în vedere și confortul operatorului. Pe lângă setarea din cabină a adâncimii de lucru. Beneficiază și de un blocaj hidraulic al aripii, iar noul sistem de reglare automată a tăvălugilor Dynamic Control asigură că aceștia funcționează întotdeauna în poziție optimă. Acest lucru elimină nevoia de reglare manuală, iar operatorul nu trebuie să-și facă griji cu privire la optimizarea nivelării”, adaugă Wolfram Hastolz.

Cultus HD poate fi echipat cu o gamă completă de dălți Väderstad, testate și produse la fabrica de piese originale Väderstad – Väderstad Components.

Väderstad a lansat noul Cultus HD3_b

CALITATE SUEDEZĂ

Väderstad oferă agriculturii moderne mașini și metode agricole inovatoare, extrem de eficiente. Prin simplificarea muncii și îmbunătățirea rezultatelor pentru fermier, viziunea companiei este de a deveni principalul partener mondial pentru o emergență remarcabilă. Grupul este deținut de o familie, iar sediul central este situat în Väderstad, Suedia. Väderstad este reprezentat în 40 de țări și pe toate continentele. În 2021, Väderstad avea 1.900 de angajați și o cifră de afaceri de 420 milioane de euro.

Väderstad a lansat noul Cultus HD4_b

Garanție pe viață

Oţelul suedez Väderstad V-55 combină un grad înalt de duritate cu rezistenţa mare la şocuri. Comparativ cu standardul industriei, duritatea V-55 depășește 47-48 până la HRC55. Beneficiaţi astfel de costuri reduse cu piesele de uzură şi mai puţin timp pierdut în câmp. Ca rezultat al poziţiei fruntaşe a Väderstad în ceea ce priveşte calitatea şi performanţa, compania oferă garanţie pe viaţă pentru discurile de origine.

Noul cultivator cu dinți, montat, Väderstad Cultus HD 425-525 va intra în producție completă anul viitor și va fi disponibil numai prin Titan Machinery România.

Echipa Titan Machinery România este instruită la Sediul Väderstad din Suedia și este pregătită să ofere tot sprijinul de specialitate necesar. Află mai multe informații de la reprezentanții Titan Machinery. Caută punctul de lucru din țară cel mai apropiat de ferma ta pentru a lua legătura cu reprezentantul de vânzări Titan Machinery!

Väderstad a lansat noul Cultus HD5_b

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →