Vacile Aberdeen Angus și Wagyu întră în "portofoliul" lui Mark Zuckerberg - Revista Ferma
2 minute de citit

Vacile Aberdeen Angus și Wagyu întră în „portofoliul” lui Mark Zuckerberg

 

Mark Zuckerberg fb 1 Vacile Aberdeen Angus și Wagyu întră în "portofoliul" lui Mark ZuckerbergAşezat în faţa unei uriaşe şi suculente fripturi de vită, „fermierul” Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat că va continua să investească în ferma familiei „Ko’olau Ranch” pentru a produce „cea mai bună carne de vită din lume” din rasele Aberdeen Angus și Wagyu.

De mai mult timp este cunoscută pasiunea Mark Zuckerberg pentru natură, sport şi stilul de viaţă sănătos, iar anunţul de pe pagina sa o dovedeşte:

„Am început să cresc bovine la Ko’olau Ranch din Kauai, iar scopul meu este să creez carne de vită de cea mai înaltă calitate din lume. Vitele sunt din rasele Wagyu și Angus și vor crește mâncând făină de macadamia și beau bere pe care o creștem și o producem aici, la fermă. Dorim ca întregul proces să fie local și integrat vertical. Fiecare vacă mănâncă 2270-4550kg de hrană în fiecare an, deci fă fie nevoie de mulţi acri de copaci de macadamia. Fiicele mele ajută la plantarea copacilor macadamia și au grijă de diferitele noastre animale. Suntem abia la început de drum în această călătorie și este distractiv să o îmbunătățim în fiecare sezon. Dintre toate proiectele mele, acesta este cel mai delicios”

Koolau Ranch Vacile Aberdeen Angus și Wagyu întră în "portofoliul" lui Mark Zuckerberg

Ferma luxoasă şi cu buncăr

Aflată pe insula Kaua, una dintre cele mai importante insule din arhipelagul Hawaii (SUA), Ko’olau Ranch – ferma familiei Zuckerberg, a fost achiziționată în 2021 şi are peste 160 de hectare. Creșterea vacilor de carne făcea deja obiectul de activitate al fermei, iar Mark Zuckerberg doreşte investească peste 270 de milioane de dolari în construcţia unui uriaş complex apreciat de New York Post a fi “cel mai scump proiecte personal de construcţie din istoria modernă”.

Jurnaliștii de la wired.com relatează că gigantul complex din Hawaii va avea, printre altele, un buncăr autonom cu o suprafață de 1500mp care le va permite locatarilor să supraviețuiască aproape oricărui cataclism. Potrivit publicației, complexul rezidențial va avea mai mult de 30 de dormitoare și 30 de băi și o rețea de peste o duzină de căsuțe în copac conectate prin poduri aeriene de frânghie, astfel încât oaspeții să se poată deplasa între ele în timp ce „stau printre vârfurile copacilor”

Koolau Ranch 1 Vacile Aberdeen Angus și Wagyu întră în "portofoliul" lui Mark Zuckerberg

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →