Un tractor 100% electric - New Holland T3 Electric Power. CÂND ÎL VOM VEDEA ÎN FERME? - Revista Ferma
3 minute de citit

Un tractor 100% electric – New Holland T3 Electric Power. CÂND ÎL VOM VEDEA ÎN FERME?

Tractorul New Holland T3 Electric Power
Tractorul New Holland T3 Electric Power

Lansat recent în Turcia, tractorul New Holland T3 Electric Power ascunde sub o capotă cu un design clasic, specifică tractoarelor agricole, un acumulator de 75 kWh şi două motoare electrice.

La târgul de agricultură din Konya (Turcia), la începutul lunii martie, New Holland a lansat cel de-al doilea model de tractor electric – T3 Electric Power – un tractor compact, care aparţine categoriei tractoarelor specializate cu ecartament semiîngust.

PUTERE, EFICIENŢĂ ŞI ZERO EMISII

T3 Electric Power oferă putere şi eficienţă cu emisii zero, fiind complet electric, pentru o agricultură durabilă. Sistemul electric de 800V şi acumulatorul de 75 kWh asigură propulsarea a două motoare electrice şi oferă o funcţionare pe termen lung a tractorului. Unul dintre motoarele electrice antrenează transmisia/deplasarea tractorului, iar celălalt alimentează sistemul hidraulic şi priza de putere. Potrivit producătorului, motorul electric principal dezvoltă o putere maximă de 75 kW, echivalentul a peste 100 CP. Bateria tractorului ajunge la încărcare completă într-o oră cu metoda de încărcare rapidă şi în 3,5 ore cu încărcare normală.

Tractorul New Holland T3 Electric Power
Tractorul New Holland T3 Electric Power

O TRANSMISIE „ROBOTICĂ”

T3 Electric Power este dotat cu o transmisie „robotică” ce permite schimbarea electro-hidraulică fără ambreaj a vitezelor. Datorită acţionării electrice, cuplul maxim este disponibil încă de la viteza de 1 km/h, practic de la pornirea de pe loc. Modul de lucru poate fi selectat între poziţiile de drum şi câmp. O viteză maximă de 40 km/h poate fi atinsă atunci când este selectată poziţia de drum, iar o viteză maximă de 15 km/h când este selectată poziţia de câmp.

Datorită sistemului independent electro-hidraulic, a arborelui cardanic eficient şi a sistemului Lift-0-Matic™ electronic, T3 Electric Power oferă o utilizare confortabilă cu diferite echipamente.

O ECONOMIE DE PÂNĂ LA 80%

Cu ajutorul unui motor electric de înaltă performanţă şi fără a fi nevoie de combustibil diesel, lichid de evacuare diesel (DEF) sau filtre şi ulei de motor, conform producătorului, T3 Electric Power oferă o economie de până la 80% a costurilor de operare în comparaţie cu un tractor echivalent diesel, precum şi îmbunătăţiri ale eficienţei operaţionale.

Tractorul New Holland T3 Electric Power
Tractorul New Holland T3 Electric Power

CÂND ÎL VOM VEDEA ÎN FERME?

New Holland a iniţiat dezvoltarea acestui tractor încă din 2019. Noul tractor electric este realizat de către Türk Traktör, companie deţinută de New Holland şi care construieşte tractoare pentru mărcile New Holland şi Case IH. Tractorul T3 Electric Power va fi disponibil ca un tractor standard cu tracţiune pe două roţi şi opţional cu tracţiune integrală începând cu al patrulea trimestru al anului 2024, iniţial doar în Turcia şi Europa.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →