Noul sediu IPSO este situat la Săbăoani, la aproximativ 10 km de orașul Roman. Evenimentul a fost o autentică sărbătoare, accentuată de tradiții românești și de rețetele savuroase moldovenești. Oaspeți din România, din străinătate, două sute de fermieri și reprezentanți ai principalelor mărci de mașini-utilaje agricole comercializate de IPSO Agricultură au fost întâmpinați cu pâine, sare și țuică de fete înbrăcate în costume populare. Panglica noului sediu a fost tăiată de Arnaud van Strien, directorul general IPSO Agricultură, și de Valeria Dascălu, primărița comunei Săbăoani.
Rețea națională integrată formată din 15 puncte de lucru
„Sunt în primul rând fermier, este adevărat că nu aici, dar am fost fermier înainte să vin în România și am rămas fermier. M-am îndrăgostit de două bogății ale României: agricultura și soția mea, care este româncă și este chiar din Moldova. Suntem în România de 20 de ani și pot spune că am trecut de majorat. Suntem aici pentru a ieși la pensie împreună. Cu 20 de ani în urmă, în 1996 am lansat această activitate și am început cu scopul de a crea o companie de succes și de a aduce pe piața românească cele mai importante mărci de mașini și utilaje agricole”, a spus Arnaud Van Strien.
Inaugurarea sediului IPSO Roman face parte dintr-un program de investiții care prevede deschiderea de noi sedii și modernizarea celor existente, în valoare de 15 milioane de euro. Acesta este al treilea sediu inaugurat de IPSO Agricultură în ultimii trei ani, după deschiderea sediilor de la Timișoara și Mogoșoaia, în 2014 și în 2015. Aceste sedii fac parte dintr-o rețea integrată care cuprinde 15 puncte de lucru la nivel național.
Un stoc de piese cu peste 3.200 referințe distincte
„Compania IPSO Agricultură este prezentă în zona Moldovei încă din 2007. Până anul trecut clienții noștri ne-au vizitat la sediul din Filipești (jud. Neamț), însă din octombrie 2015 avem un sediu nou, modern, în care ne putem desfășura activitatea în cele mai bune condiții. Cei 26 de membri ai echipei IPSO Roman îi așteaptă pe clienți la sediu de luni până vineri, între orele 8:00 și 18:00 pentru a răspunde tuturor solicitărilor acestora”, a declarat Ștefan Totolici, Director Regional IPSO Roman.
Noul sediu IPSO Roman este construit pe o suprafață totală de 15.000 mp și include o clădire de birouri, un atelier de service, o magazie de piese de schimb și un showroom comercial. Investiția în construcția și dotarea sediului valorează două milioane de euro.
Magazia de piese de schimb regională are o suprafață de 400 mp și include un stoc de piese cu peste 3.200 referințe distincte, în valoare totală de 250.000 euro. Piesele de schimb care nu se află în stoc pot fi comandate de către fermieri zilnic până în ora 15:00, urmând a fi livrate în maxim 48 de ore.
Atelierul de service se întinde pe o suprafață de aproximativ 450 mp, iar reparațiile necesare sunt executate de o echipă de service formată din opt tehnicieni și trei mecanici, un șef de atelier, un consilier piese de schimb și service și trei asistenți post- vânzare.
Extindere în afara granițelor țării
IPSO Agricultură este parte a grupului francez Monnoyeur, unul dintre cei mai mari distribuitori de utilaje agricole la nivel internațional, cu o rețea de birouri extinsă în nouă țări, cele mai multe din Europa. Compania oferă soluții integrate producătorilor agricoli din România, piese de schimb, service în câmp și stagii de pregătire a operatorilor.
IPSO Agricultură este importator unic autorizat al mașinilor și utilajelor John Deere, cel mai mare producător de utilaje agricole la nivel mondial, iar paleta de furnizori include și alte mărci de renume pe piața utilajelor agricole, precum Manitou, Kuhn, Bednar FMT, Fliegl, Pichon, Perard, Kemper, Zurn, Geringhoff, Grasdorf, Laforge etc.
Creșterea constantă înregistrată de companie de-a lungul celor 20 de ani de activitate a determinat extinderea activității și în străinătate, în alte două țări din Europa. În Croația IPSO Agricultură este reprezentată prin compania Novocommerce International, care face parte din grupul Monnoyeur și este importator și distribuitor al utilajelor John Deere. În portofoliul său se află și alte mărci de utilaje agricole de referință: Kuhn, Bednar FMT, Geringhoff, Pichon și Fliegl. Compania are 49 de angajați și oferă și suport post-vânzare prin intermediul a 18 tehnicieni.
În 2014 a fost deschis, în Ungaria, Kuhn Center Magyarorsza, în urma unei investiții de 1,5 mil. euro. Aici sunt comercializate și servisate implemente Kuhn pentru clienții din această zonă. Centrul este localizat în Kecskemet și include 4 departamente: administrativ, comercial, vânzare și post-vânzare și o echipă formată din 14 angajați.
Datorită volumului mare de activitate, în 2016 IPSO Agricultură a deschis un nou centru logistic în Ungaria de unde va livra utilaje către clienții din România, Croația și Ungaria. Centrul se află la 40 km distanță de Budapesta, are o suprafață de 24.000 mp. Până anul acesta utilajele au fost stocate în centrul de la Ruse (Bulgaria). Kuhn Center gestionează și activitatea centrului logistic din Ungaria.
MESAJUL IPSO: COMPANIA ESTE AICI PENTRU A INVESTI
Reprezentanții brandurilor comercializate de IPSO, Manitou, Kuhn, Bednar, nu au ratat un eveniment care marchează extinderea unui partener serios și cu care au o relație de afaceri sudată în timp.
”Sediul IPSO Agricultură este inaugurat pe 21 aprilie de ziua Reginei Marii Britanii și-n ziua când Roma a fost creată de Romulus în anul 735 î. Hr.”, observa Marius Winter, Area sales manager Kuhn.
”Deschiderea acestui nou sediu trimite un mesaj clar către toți partenerii actuali sau viitori ai IPSO: compania este aici pentru a investi, iar țelul companiei este întărirea poziției dominante pe piața din România. Parteneriatul nostru cu IPSO a început în 2009 și-n cei șapte ani care au trecut am avut o evoluție extrem de pozitivă”, a spus Attila Szabo, Area sales manager Bednar.
”Suntem mândri că avem un astfel de partener. În opt ani de când colaborăm am dezvoltat împreună piața mașinilor agricole din România. În acest răstimp de opt ani, IPSO a livrat peste două sute de încărcătoare telescopice noi, contribuind la dezvoltarea conceptului de încărcător telescopic”, a spus Florin Marincaș, managing director Manitou pentru Europa de Sud și Turcia.
CLIENȚI FIDELI BRANDULUI JOHN DEERE
100.000 de hectare de teren agricol s-au reunit la evenimentul IPSO Agricultură. Printre fermierii care le exploatează, am descoperit clienți fideli brandului John Deere și nu numai”:
“Tot ce înseamnă John Deere ne interesează. Avem două proiecte pe fonduri europene pe John Deere. Proiectele sunt pe dezvoltarea fermelor și pe prestări servicii în agricultură. Am achiziționat trei tractoare și două combine, atât John Deere, cât și Kuhn. Cred că suntem primii cumpărători din zonă”, spune fermierul Viorel Ilaș, care exploatează 1.250 ha în zona Moinești, Bacău.
“Lucrăm în cooperare cu IPSO Agricultură, comercializăm și noi mașini și tractoare. Deschiderea centrului de la Neamț este un lucru bun pentru producătorii agricoli. Este mai ușor să-și achiziționeze utilaje agricole, performante, cu un service performant. Am cumpărat două tractoare de 270 CP și două discuri de pregătit solul de la John Deere“, spune fermierul Vasile Balcan.
Articol publicat in revista Ferma nr.9(170) 15 – 31 mai 2016