Un Nou Orizont pentru Dealerii de Echipamente Agricole: Inovația Full Line Store de la MASCHIO GASPARDO - Revista Ferma
8 minute de citit

Un Nou Orizont pentru Dealerii de Echipamente Agricole: Inovația Full Line Store de la MASCHIO GASPARDO

image011 Un Nou Orizont pentru Dealerii de Echipamente Agricole: Inovația Full Line Store de la MASCHIO GASPARDO
În ordine, de la stânga la dreapta: Pablo Ferreras, partener al Ferreras Comercial Agraria, Mirco Maschio, Președinte al Maschio Gaspardo S.p.A., Javier Ferreras, partener al Ferreras Comercial Agraria.

Transformarea Punctului de Vânzare într-un Centru de Excelență pentru Agricultura Modernă: Cazul Ferreras Comercial Agraria în León, Spania

În agricultura modernă, rolul dealerilor de echipamente este crucial. În fiecare zi, acești profesioniști se confruntă cu provocări dificile, încercând să ofere clienților lor soluții care să îmbunătățească productivitatea și eficiența. Dar ce s-ar întâmpla dacă ar exista o modalitate de a ridica propriul punct de vânzare, transformându-l într-un centru de excelență recunoscut, cu o așteptare de creștere a vânzărilor de până la 30% pe an? Acest lucru este exact ceea ce este posibil prin Full Line Store de la MASCHIO GASPARDO.

Dealerii doresc să crească și să se distingă

Fiecare dealer de echipamente agricole aspiră să crească, să își extindă afacerea și să devină un punct de referință în sector. Accesul la produse inovatoare, servicii de calitate și formare continuă este esențial pentru atingerea acestor obiective. Datorită Full Line Store de la MASCHIO GASPARDO, dealerii pot beneficia de un acces privilegiat la un lider de piață, cu o gamă largă de produse capabile să satisfacă toate etapele ciclului agronomic. În plus, ei pot oferi clienților lor cele mai noi inovații și soluții avansate, contând pe un suport constant nu doar în termeni de produse, ci și de formare și marketing pentru promovarea punctului de vânzare.
MASCHIO GASPARDO a înțeles aceste aspirații și nevoi, creând un model capabil să creeze o relație „win-win” pentru dealer și brandul italian: MASCHIO GASPARDO Full Line Store.

image001 Un Nou Orizont pentru Dealerii de Echipamente Agricole: Inovația Full Line Store de la MASCHIO GASPARDO
Figura 1 – MASCHIO GASPARDO Full Line Store Fațada magazinului, León, Spania

O Soluție Inovatoare: Full Line Store

Full Line Store de la MASCHIO GASPARDO reprezintă un nou model pentru dealerii de echipamente agricole. Nu este doar un magazin, ci un centru multifuncțional care oferă o experiență superioară clienților, poziționând dealerul ca un partener „pe toate planurile” pentru fermieri.

image003 Un Nou Orizont pentru Dealerii de Echipamente Agricole: Inovația Full Line Store de la MASCHIO GASPARDO
Figura 2 – MASCHIO GASPARDO Full Line Store, Leon, Spania

Ce este un Full Line Store? Un Full Line Store este un punct de vânzare monobrand proiectat pentru a oferi întreaga gamă de produse MASCHIO GASPARDO. Aceste centre nu doar vând echipamente, ci oferă și servicii complete, formare și suport tehnic. Fiecare Full Line Store include showroom-uri moderne, spații dedicate formării și consultanței, și ateliere echipate pentru asistență tehnică. Acest model de vânzare garantează fermierilor o experiență completă și integrată de cumpărare, într-un mediu profesional și primitor.
Acces Privilegiat la Produse și Inovații. Unul dintre cele mai importante elemente pentru dealerii parteneri este accesul direct la întreaga gamă de produse MASCHIO GASPARDO. Acest lucru nu doar permite satisfacerea diverselor nevoi ale clienților, ci și oferirea permanentă a celor mai inovatoare și actualizate soluții. Dealerii pot conta pe un flux constant de echipamente și tehnologii noi, menținând astfel un avantaj competitiv pe piață atunci când acesta este completat cu un nivel înalt de specializare, serviciu și cunoaștere a gamei de produse.

image005 Un Nou Orizont pentru Dealerii de Echipamente Agricole: Inovația Full Line Store de la MASCHIO GASPARDO
Figura 3 – Showroom exterior MASCHIO GASPARDO Full Line Store, León, Spania

Servicii de Excelență și Formare Continuă

Un alt aspect crucial al Full Line Store este suportul continuu oferit dealerilor. MASCHIO GASPARDO garantează formare periodică și actualizări constante, asigurând că personalul este întotdeauna pregătit și competent. Acest lucru nu doar îmbunătățește serviciul oferit clienților, ci întărește și reputația dealerului ca expert în domeniu.

Ridicarea Profilului Profesional

Afilierea la MASCHIO GASPARDO înseamnă ridicarea propriului profil profesional. Restilizarea completă a punctului de vânzare, cu showroom-uri moderne și primitoare, creează un mediu profesional și atrăgător pentru clienți. Fiecare Full Line Store este proiectat să fie un punct de referință, un loc unde fermierii pot găsi nu doar o gamă completă de produse, ci și consultanță și suport specializat.

Cazul de Succes: Ferreras Comercial Agraria
Un exemplu clar de succes este reprezentat de primul Full Line Store inaugurat în León, Spania, în colaborare cu Ferreras Comercial Agraria. Acest eveniment marchează o piatră de hotar importantă în istoria MASCHIO GASPARDO și reprezintă o adevărată inovație în modelul de distribuție și serviciu pentru piața agricolă locală.

Figura 4 - MASCHIO GASPARDO Full Line Store, Leon, Spania
Figura 4 – MASCHIO GASPARDO Full Line Store, Leon, Spania

Un Nou Punct de Referință pentru Fermieri

Deschiderea Full Line Store în León oferă fermierilor din regiune acces la o gamă largă de produse pentru toate etapele ciclului agronomic, de la echipamente pentru prelucrarea solului până la semănat, de la fertilizare la protecția culturilor, până la întreținerea spațiilor verzi și recoltarea fânului. Această abordare integrată răspunde nevoilor crescânde de soluții sustenabile și de înaltă calitate pentru a îmbunătăți productivitatea și eficiența operațiunilor agricole.

Figura 5 - Inaugurarea primului magazin MASCHIO GASPARDO Full Line Store, Leon, Spania
Figura 5 – Inaugurarea primului magazin MASCHIO GASPARDO Full Line Store, Leon, Spania

Colaborare Strategică

Colaborarea dintre MASCHIO GASPARDO și Ferreras Comercial Agraria este strategică. Ferreras, cu o echipă de 25 de profesioniști înalt calificați, oferă un serviciu extrem de specializat, concentrându-se exclusiv pe vânzarea produselor MASCHIO GASPARDO. Această specializare permite asigurarea unui suport complet și a unei experiențe captivante în lumea MASCHIO GASPARDO.

Figura 6 – În ordine, de la stânga la dreapta: Pablo Ferreras, partener al Ferreras Comercial Agraria, Mirco Maschio, Președinte al Maschio Gaspardo S.p.A., Javier Ferreras, partener al Ferreras Comercial Agraria.

Un Mediu Primitor și Profesional

Designul punctului de vânzare a fost studiat pentru a fi primitor și profesional, cu spații dedicate atât în interior, cât și în exterior. Showroom-ul, spațiile destinate formării și întâlnirilor, și atelierele asigură fermierilor un suport complet. În plus, un post dedicat realității augmentate permite vizitatorilor să exploreze virtual cele mai noi produse într-un mod interactiv, făcând experiența de cumpărare și mai captivantă.

image013 Un Nou Orizont pentru Dealerii de Echipamente Agricole: Inovația Full Line Store de la MASCHIO GASPARDO
Figura 7 – Zona de ospitalitate MASCHIO GASPARDO Full Line Store

Obiective și Așteptări pentru Dealeri

Modelul Full Line Store își propune să garanteze dealerilor:
Creșterea Vânzărilor: Dealerii se pot aștepta la o creștere a vânzărilor de până la 30% pe an pentru primii cinci ani. Această creștere este posibilă datorită accesului direct la produsele inovative MASCHIO GASPARDO, utilizării mărcii în regiunea de competență, campaniilor promoționale dedicate și capacității de a oferi clienților o experiență de cumpărare profesională înainte, în timpul și după achiziție.
Suport Continuu: MASCHIO GASPARDO furnizează suport continuu în termeni de formare, marketing și asistență tehnică. Acest suport ajută dealerii să rămână mereu competitivi și la curent cu cele mai noi inovații din sector.
Întărirea Brandului: Fiecare Full Line Store funcționează ca o vitrină pentru marca MASCHIO GASPARDO, îmbunătățind percepția și imaginea brandului la nivel regional. Această întărire a brandului ajută dealerii să atragă și să construiască o relație mai strânsă și durabilă cu clienții.

Investiții și Rentabilitate: Un Parcurs de Creștere Sustenabilă

MASCHIO GASPARDO își propune să extindă propria rețea de Full Line Store prin intermediul dealerilor care doresc să se alăture proiectului. Acest lucru include costuri pentru mobilier, marketing inițial și eventualele modificări structurale necesare.
Caracteristicile ideale ale dealerilor care aderă la rețeaua Full Line Store:
Specializare în Echipamente Agricole: Focalizarea exclusivă pe echipamente, și nu pe tractoare, garantează un nivel înalt de specializare.
Experiență și Profesionalism: O experiență dovedită în sector și personal calificat sunt esențiale pentru succesul Full Line Store.
Spații Adecvate: Showroom de cel puțin 500 mp, spațiu expunere exterior de cel puțin 2000 mp, precum și ateliere și depozit pentru piese de schimb.
Timpul de amenajare a Full Line Store Timpul pentru amenajarea unui nou magazin variază între șase și nouă luni, în funcție de nevoile specifice și de contextul local.

“Growing together” – Crescând Împreună: Un Viitor bazat pe creștere, alături de MASCHIO GASPARDO

Așa cum sugerează motto-ul MASCHIO GASPARDO, Full Line Store reprezintă o oportunitate extraordinară pentru dealerii de echipamente agricole și pentru brandul însuși, de a crește împreună prin maximizarea imaginii, produselor și competențelor dealerilor. Este o soluție inovativă care răspunde nevoilor de creștere, specializare și profesionalism ale dealerului și ale fermierilor moderni.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →