4 minute de citit

Un John Deere 6155 R cu doar 1.000 ore la bord, cea mai recentă achiziție a lui Mihai Cherecheș de la IPSO Utilaje de Ocazie

Mihai Chereches alaturi de tractorul John Deere Un John Deere 6155 R cu doar 1.000 ore la bord, cea mai recentă achiziție a lui Mihai Cherecheș de la IPSO Utilaje de Ocazie

Pentru lucrările de prelucrare a solului sau cele de întreținere a culturilor, fermierul Mihai Alexandru Cherecheșdin Lehliu-Gară folosește patru tractoare John Deere (modelele 7250R, 6215R și 6155R), iar pentru recoltat, activitate pe care o derula chiar la momentul vizitei noastre, apelează la o combină New Holland provenind tot de la IPSO Utilaje de Ocazie.

Dintre acestea, cea mai recentă achiziție o reprezintă un 6155R, produs în 2021, care la momentul tranzacției avea aproximativ 1000 de ore.

Este un „Young Used”, după cum îl definește Vlad Miron, managerul general al diviziei IPSO Utilaje de Ocazie: „Când utilajul are o vechime foarte mică, de un an sau doi, calitățile lui constructive sau productive sunt identice cu ale unuia nou, dar are acea reducere de preț specifică utilajelor recondiționate. De exemplu, tractorul pe care îl folosește Mihai avea pe bord circa 1000 de ore de funcționare și a venit cu aceleași dotări ca în catalog. Însă, prețul de achiziție a fost cu aproape 25% mai mic decât al unuia nou. Noi oferim clienților o gamă largă de utilaje, de la cele consacrate, cu vechimi de peste 10 ani, care în ciuda vârstei au o reputație și o fiabilitate impecabilă, până la cele care au fost folosite ocazional sau în demonstrații, și care nu depășesc câteva sute de ore”.

Mihai Chereches alaturi de Stefania Ionescu Un John Deere 6155 R cu doar 1.000 ore la bord, cea mai recentă achiziție a lui Mihai Cherecheș de la IPSO Utilaje de Ocazie

La fel de fiabile ca și cele noi

În plan practic, după cum susține tânărul din Lehliu-Gară, singura diferență între tractorul pe care îl conduce și un utilaj nou este „seria înscrisă pe caroserie”. „Chiar eu sunt cel care lucrează pe acest tractor, așa că mi-am dorit să am dotări cât mai bune. Cu 6155R fac toate lucrările pe care le-aș face și cu un tractor nou: de la arătură, la semănat, la aplicat tratamente fitosanitare și până la transportul cerealelor recoltate, adică ceea ce facem acum cu el.

Când l-am cumpărat a venit echipat cu toate dotările, inclusiv GPS, consolă și antene. Însă cea mai utilă în lucru mi se pare consola CommandARM, pentru că ai toate comenzile pe partea dreaptă și poți să faci aproape toate operațiunile cu o singură mână. Dacă nu ar scrie pe el 6155R și nu ați ști că este un model mai vechi, ați crede cu ușurință că e nou, ba chiar sunt tractoare noi care nu au aceste dotări. Același lucru îl pot spune și despre combină, pentru că un utilaj bun, de la un producător serios, este la fel de fiabil și la 1000, și la 10.000 de ore lucrate”, a adăugat Mihai Cherecheș.

Garanție de până la 400 de ore

În funcție de opțiunea pe care o alege fermierul, această garanție pleacă de la 100 de ore pentru tractoare și 50 de ore pentru utilajele de sezon (combine sau sprayere), și poate ajunge până la 400 de ore de funcționare în versiunea Premium.

Această garanție acoperă toate componentele importante ale utilajului (cutie, motor, parte hidraulică, respectiv toată partea de treierare la combină), astfel încât să nu existe nici un viciu ascuns. ”Totodată, înainte de a fi vândute, utilajele sunt atent verificate și se face un expert check; un control în sute de puncte, plecând de la parametrii motorului, la transmisie și terminând cu ultimul girofar. Eu am încrederea să spun că ceea ce vindem sunt utilaje noi cu ore de funcționare pe bord”, ne-a explicat managerul IPSO Utilaje de Ocazie.

Vizitează site-ul IPSO Utilaje de Ocaziehttps://ipsoagricultura.my.salesforce-sites.com/MainSite

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →