Un fermier din Brazilia a cumpărat un tractor cu „cereale digitale”! - Revista Ferma
3 minute de citit

Un fermier din Brazilia a cumpărat un tractor cu „cereale digitale”!

Un fermier din Brazilia a cumparat un tractor cu cereale digitale Un fermier din Brazilia a cumpărat un tractor cu „cereale digitale”!

În premieră absolută, un fermier din Brazilia a folosit cerealele sale convertite în monedă digitală pentru a achiziţiona un tractor T8 al companiei New Holland, tranzacţie intermediată de CNH Industrial Bank şi Agrotoken.

Transformarea cerealelor într-un fel de „monedă digitală” pentru a cumpăra maşini şi echipamente este deja o realitate în agrobusiness-ul brazilian.

Wagner Cruvinel, din Silvânia (statul Goiás), îşi actualizează flota de utilaje şi a reuşit să plătească parţial tractorul New Holland T8 cu cerealele sale care au fost transformate în active digitale bancabile. Tranzacţia a fost posibilă datorită parteneriatului dintre Banco CNH Industrial, filiala de servicii financiare a CNH Industrial din America Latină, şi Agrotoken, o companie de pionierat în domeniul monetizării digitale a mărfurilor agricole.

Agrotoken Un fermier din Brazilia a cumpărat un tractor cu „cereale digitale”!

Mai multă flexibilitate

„Acesta este un pas mare pentru New Holland şi pentru agricultura braziliană. Trăim într-o lume în continuă transformare, iar comunitatea rurală nu face excepţie. Economia digitală este deja parte din vieţile noastre, iar acesta este un exemplu al potenţialului de evoluţie şi dezvoltare pe care îl avem în afacerea noastră”, a precizat Eduardo Kerbauy, vicepreşedinte New Holland Agriculture pentru America Latină.

„Promovăm digitalizarea pentru că ne oferă flexibilitate, capacitatea de a inova cu simplitate şi agilitate, concentrându-ne mereu pe clienţii noştri”, a declarat, la rândul său, Heberson De Goes, preşedintele Banco CNH Industrial.

Achiziţionarea tractorului în acest fel i-a oferit fermierului brazilian condiţii avantajoase de negociere. Cu cerealele transformate în active digitale, a fost posibil să tranzacţioneze cu resursa pe care o avea deja disponibilă în compania sa.

Cum funcţionează sistemul?

Agrotoken are un ecosistem eficient, sigur şi de încredere care transformă mărfurile agricole în active digitale bancabile. În practică, compania transformă cerealele într-un „bun digital”, pentru a fi păstrat sau schimbat cu alte bunuri, servicii sau active. Cu cerealele fizice digitizate pe platforma Agrotoken – care are loc printr-o tranzacţie securizată – cerealele sunt convertite în „agrotokens”, un fel de credit pe care producătorul îl poate utiliza în operaţiuni comerciale şi financiare, care sunt întotdeauna susţinute direct de cereale – cu valoarea legată de preţul soiei, porumbului sau al grâului. În ceea ce privește originea emiterii activului fizic, agrotoken-urile sunt susţinute de active reale, spre deosebire de aşa-numitele NFT-uri (acronimul termenului englezesc „non-fungible token” / se referă la acele active digitale care permit cumpărarea şi deţinerea unui depozit de valoare, fie în format fizic, fie virtual). Aceasta înseamnă că au valoare identică în toată ţara, indiferent de unde şi de către cine au fost emise. Obiectivul Agrotoken în Brazilia este acela de a tranzacţiona cel puţin un milion de tone de cereale până la sfârşitul anului.

Află mai multe despre soluţia propusă de Agrotoken!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →