Un DOVLEAC de 30.000 de dolari! NOUL RECORD MONDIAL a fost adjudecat - Revista Ferma
2 minute de citit

Un DOVLEAC de 30.000 de dolari! NOUL RECORD MONDIAL a fost adjudecat

dovleac Un DOVLEAC de 30.000 de dolari! NOUL RECORD MONDIAL a fost adjudecat
foto: www.guinnessworldrecords.com

Un nou dovleac gigant, care a ajuns la 1.246,9 kg, a fost încoronat în California, SUA, pe 9 octombrie, pentru a revendica titlul de cel mai greu dovleac din toate timpurile.

Acesta este de aproximativ 180 de ori mai mare decât dovleacul tipic pe care îl veţi cumpăra de la supermarket. Altfel spus, este vorba despre un dovleac suficient pentru a face peste 1.600 de plăcinte!

Monstrul – despre care se spune că măsoară peste 6,4 m (21 ft) în circumferinţă – a fost prezentat de către veteranul cultivator de dovleci Travis Gienger (SUA) din Anoka, Minnesota, la cea de-a 50-a ediţie a Safeway World Championship Pumpkin Weigh-Off din Half Moon Bay, California, SUA. Recordul a fost confirmat către Guinness World Records GWR de către organismul mondial Great Pumpkin Commonwealth.

El a plantat sămânţa (un Atlantic Giant 2365 Wolf) în luna aprilie şi avea să o cultive timp de 184 de zile înainte de a fi recoltată. În acest timp, Gienger a trebuit să îşi protejeze viitorul recordist de „o mulţime de furtuni şi chiar de grindină de mărimea unei mingi de golf”!

dovleac 2 Un DOVLEAC de 30.000 de dolari! NOUL RECORD MONDIAL a fost adjudecat
foto: www.guinnessworldrecords.com

A meritat pe deplin cele 35 de ore de drum din oraşul natal al lui Gienger până pe coasta de vest, deoarece nu numai că a pretins o recompensă de peste 24.700 de dolari (20.240 de lire sterline) – adică aproximativ 9 dolari (7 lire sterline) pe kilogram – pentru că a ocupat primul loc, dar pentru stabilirea unui record mondial, premiul total a fost ridicat la 30.000 de dolari (24.580 de lire sterline).

Transportul unei încărcături atât de preţioase nu vine însă fără riscuri, după cum a dezvăluit Travis: „A fost o călătorie foarte grea, peste dealuri, munţi, cu mult trafic. În orice moment, ar fi putut rezulta o fisură, ceea ce ar fi însemnat că ar fi fost descalificat”.

Întrucât suntem în anul 2023, Gienger a numit gigantul dovleac „Michael Jordan”, în semn de omagiu pentru numărul de tricou al celebrului jucător de baschet.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →