UE caută rute alternative de transport pentru cerealele din Ucraina - Revista Ferma
2 minute de citit

UE caută rute alternative de transport pentru cerealele din Ucraina

import de cereale ucraina b UE caută rute alternative de transport pentru cerealele din UcrainaConsecinţele agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei sunt în continuare motive de incertitudine pentru pieţele agricole europene, au concluzionat miniştii agriculturii pe parcursul întâlnirii de săptămâna aceasta de la Bruxelles.

Miniştrii agriculturii din UE au discutat în cadrul Consiliului de Agricultură şi Pescuit (AgriFish) despre situaţia pieţelor agricole în contextul agresiunii ruse din ţara vecină, analizând totodată impactul pe care l-ar putea avea sistarea Iniţiativei privind exportul de cereale prin Marea Neagră asupra culoarelor de solidaritate şi asupra capacităţilor de înmagazinare ale statelor membre, în special cele învecinate cu Ucraina, printre care se numără şi România.

În acest context, miniştrii au salutat asistenţa acordată de Comisie fermierilor din UE prin intermediul rezervei pentru agricultură. De asemenea, miniştrii au luat act de informaţiile furnizate de statele membre din prima linie cu privire la cererea acestora de prelungire a măsurilor preventive ale UE vizând anumite produse din Ucraina şi după 15 septembrie, precum şi cu privire la cererile de derogări specifice în cadrul planurilor strategice naţionale. În acelaşi timp, s-a solicitat consolidarea suplimentară a culoarelor de solidaritate prin explorarea unor noi variante de rute.

Discuţiile au reflectat angajamentul Consiliului de a ajuta Ucraina să îşi exporte cerealele, asigurând în acelaşi timp rezilienţa pieţelor agricole ale UE şi a fermierilor săi. S-a convenit că, pe viitor, UE ar trebui să continue să îmbunătăţească monitorizarea pieţelor, pentru a putea reacţiona adecvat la orice situaţie şi pentru a putea anticipa eventualele crize.

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →