UCRAINA 2023: Producţiile de orz şi grâu vor fi mai scăzute cu până 70% faţă de 2022! - Revista Ferma
1 minut de citit

UCRAINA 2023: Producţiile de orz şi grâu vor fi mai scăzute cu până 70% faţă de 2022!

Potrivit Agenţiei Reuters, suprafeţele destinate cerealelor de iarnă ale Ucrainei pentru recolta din 2023 sunt puţin probabil să depăşească 2 milioane de hectare, iar recoltele ar putea scădea cu cel puţin 50%.

Zilele trecute, Ministerul Agriculturii din Ucraina a raportat o rată de semănat de grâu de iarnă de trei ori mai mică decât anul trecut: 1,1 milioane de hectare fuseseră semănate până la 3 octombrie (27% din suprafaţa planificată), faţă de 3,1 milioane de de hectare înfiinţate în 2021 la aceeaşi dată.

Agricultorii ucraineni acuză lipsa fondurilor pentru a semăna parcelele, într-un contextul în care preţurile cerealelor au scăzut, în timp ce costul inputurilor a crescut vertiginos. Ploile din majoritatea zonelor agricole au contribuit şi ele la întrârzierea încorporării seminţelor în sol.

În aceste condiţii, recolta de grâu şi orz din Ucraina “este de aşteptat să fie cu 50% până la 70% mai mică în 2023 decât în 2022, ceea ce ar acoperi nevoile interne ale ţării, dar va fi mai scădea considerabil volumul de grâne pentru export”, a declarat şeful unei mari companii agricole ucrainene, citat de Interfax Ucraina. 

 

Marian MUŞAT

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →