5 minute de citit

Turul demonstraţiilor cu tehnică de lucrat solul

Grapele cu discuri independente Magnum, care pot fi folosite atât în arătură, cât şi direct în mirişte, scarificatorul MAS 7 şi noul plug Ceres cu 4 trupiţe au fost vedetele câmpului care au tras privirile fermierilor prezenţi la demonstraţii. Atenţia spectatorilor a fost captivată, în mod special, de grapele cu discuri independente Magnum, implemente care asigură copierea perfectă a profilului terenului. Echipamentul se poate utiliza atât în sistemele agricole tradiţionale, precum şi în cele de prelucrare minimă a solului. De asemenea, discurile sunt crestate, cu diametrul de 510 mm şi realizează o pătrundere excelentă în sol chiar şi în cele mai grele condiţii. Grapele cu discuri independente Magnum sunt eficiente datorită vitezelor mari de operare şi randamentului în lucru ridicat.

pamant

Performanţă excelentă cu tractoarele Steyr Profi 4145
La lucru în agregat cu maşinile Mecanica Ceahlău au fost tractoarele Steyr Profi 4145. Cu ajutorul acestora, fiecare activitate poate fi finalizată mai simplu şi mai rapid. Printre beneficiile tractoarelor Steyr Profi se numară controlul activ al vitezei zero pentru oprire pe pantă abruptă, fără a acţiona pedala de frână, nivelul scăzut al zgomotului şi tehnologia ECOTECH pentru un plus de putere şi un consum redus. Acest model de bază din seria Profi Classic, cu unităţile de control mecanic, pompa hidraulică cu deplasament constant şi plafonul coborât, impresionează prin excelentul său nivel de funcţionalitate. Mulţumită sistemului ecologic Hi-eSCR de pe motoarele turbo diesel cu răcire intermediară şi injecţie în rampa comună, tractoarele satisfac cu uşurinţă Nivelul IV al standardului de emisii UE.

Madara Agro – utilaje made in Bulgaria
Punctul culminat al demonstraţiei a fost prezentarea utilajelor Madara Agro: plugul reversibil HEMUS PLNR cu 3 trupiţe şi o tocătoarea dublă GRIZZLY. Potrivit specialiştilor companiei, maşinile agricole produse în Bulgaria par să câştige tot mai mult teren pe piaţa din România. În fiecare an, fermierii români tind să achiziţioneze un număr considerabil de utilaje bulgăreşti datorită calităţii acestora.
• Plugul reversibil HEMUS PLNR cu 3 trupiţe este propunerea celor de la Madara Agro pentru prelucrarea primară a solului şi pregătirea ulterioară a culturilor. Arătura cu plugul Hemus se efectuează sub formă de „suveică”, în care un organ activ ară spre dreapta şi altul spre stânga. Drept urmare, suprafaţa pământului devine nivelată. În urma întoarcerii brazdelor, solul devine afânat iar acest strat este parţial amestecat. De asemenea, datorită acestei lucrări precise, permeabilitatea solului pentru apă va creşte, iar efectele negative ale secetei vor fi mult diminuate.
• Tocătorile Grizzly sunt utile pentru tăierea şi mărunţirea resturilor vegetale. În timpul lucrării, plantele şi tulpinile sunt amestecate cu solul. Stratul superior de pământ va fi astfel afânat cu ierburile tocate, iar astfel se reduce la minimum pierderea de azot. Utilizarea sa este recomandată la culturile de floarea-soarelui, rapiţă şi porumb. Echipamentul este uşor de transportat, perfect pentru tractoarele de putere mică, de 50-70 CP. “Tocătoarea prelucrează resturile vegetale după floarea-sorelui, rapiţă şi porumb. Când foloseşti acest utilaj, nu mai este necesar să treci cu grapa cu discuri. Dacă înainte lucrai de 2-3 ori cu grapa cu discuri ca să prelucrezi pământul, acum fermierii pot trece o singură dată cu tocătoarea, iar aceasta toacă resturile vegetale şi în acelaşi timp lucrează până la adâncimea de 5-6 cm în pământ. De asemenea, s-a constatat că tocătoarea reduce semnificativ consumul de combustibil”, a adăugat Redzheb Ali, director de vânzări la Madara Agro.

 IonuÅ£ Moraru_b

Ionuţ Moraru, director adjunct de vânzări la Mecanica Ceahlău: “Ca în fiecare an, avem o campanie de demo-uri în România cu majoritatea dealerilor din toate zonele ţării. Aici, la Slobozia, suntem la a treia ediţie de când facem demo-ul cu succes în această zonă şi o vom continua. Cea mai bună promovare a utilajelor pentru fermierii români sunt aceste demonstraţii în câmp. Aceştia văd cum lucrează utilajul şi se conving de calitatea lucrării”.

Redzheb Ali_b

Redzheb Ali – Madara Agro: “Avem aproape 20 de dealeri în România, la Constanţa, Slobozia, Galaţi, Bucureşti, Slatina şi Craiova. Există un interes foarte mare pentru utilajele noastre, iar fermierii sunt mulţumiţi de calitatea şi preţul acestora. Anual creştem cu câte 40% pe piaţa din România”.

CABINĂ SPAŢIOASĂ ŞI PERFECT FUNCŢIONALĂ
Un avantaj major al tractoarelor Steyr Profi 4145 este cabina spaţioasă şi perfect funcţională. Plafonul coborât reprezintă dotarea standard, ca şi sistemul de aer condiţionat şi scaunul operatorului cu suspensie pneumatică. Toate comenzile sunt dispuse ergonomic, astfel că toate funcţiile pot fi controlate cu precizie şi în mod intuitiv. Mulţumită vizibilităţii panoramice excepţionale, poţi avea în permanenţă la vedere spaţiul de lucru, iar prin fereastra din plafon, prevăzută în dotarea standard, mişcările unui încărcător frontal sunt uşor de urmărit. În plus, multicontroller-ul oferă o ergonomie optimă la locul de muncă, având butoanele de comandă iluminate. Acestea fac ca operarea să devină mai uşoară şi mai sigură ca oricând în timpul orelor de lucru pe întuneric.
Fermierii interesaţi de utilajele agricole produse în România vor avea parte de o serie de surprize în toamnă, susţin specialiştii companiei Mecanica Ceahlău. Noua generaţie de echipamente realizate în concept propriu continuă să se dezvolte, ţinând cont de consultările constante cu fermierii români.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 15/220 (ediţia 1-14 septembrie 2019)

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Ferma lumina credit foto iStock 1162244809 Vladimir Zapletin Ferme cu lumina stinsă!

Ferme cu lumina stinsă!

Fermierii români depun armele. Preţuri mici, datorii mari, speranţe deşarte… Fiecare zi aduce tot mai multă deznădejde şi într-un final […]

Citește mai multe știri →