2 minute de citit

Trimble şi Claas dezvoltă un nou sistem de agricultură de precizie

Sistemul este conceput pentru a oferi o interfaţă de utilizator comună pentru a reduce complexitatea utilizării de afişaje separate cu interfeţe de utilizator diferite în cabină. Acesta include noul afişaj inteligent Claas Cemis 1200, sistemul de direcţie GPS Pilot şi receptorul SAT 900 GNSS. Afişajul Cemis utilizează noua arhitectură software modulară încorporată de la Trimble pentru poziţionare şi direcţie, respectiv tehnologia ISOBUS pentru controlul şi monitorizarea implementelor.

CLAAS-Trimble_bNoua arhitectură Trimble accelerează dezvoltarea unui sistem de agricultură de precizie personalizat, conectând interfaţa maşinilor Claas şi capacităţile de ghidare ale Trimble într-o singură experienţă comună a utilizatorului în cabină.

„În calitate de furnizor global, cu experienţă şi inovator, de soluţii pentru agricultură de precizie, Trimble a fost prima noastră alegere ca partener tehnologic”, a declarat dr. Carsten Hoff, directorul general, Claas E-Systems. „Sistemele agricole de precizie de la Trimble au fost dovedite pe teren în întreaga lume de-a lungul a două decenii. În plus, Trimble, susţinută de filiala sa Müller-Elektronik, aduce o expertiză remarcabilă în tehnologia ISOBUS, care permite un afişaj pentru a controla maşina şi implementul”, susţine acesta.

Afişajul Cemis 1200 se conectează cu sistemul GPS Pilot şi receptorul SAT 900 GNSS, bazat pe controlerul de ghidare Trimble NAV-900, pentru capabilităţi de poziţionare şi direcţie. Această soluţie oferă o precizie repetitivă de sub un metru, ideală pentru lucrările solului, însămânţarea pe suprafeţe mari, pulverizarea şi operaţiunile de recoltare. Pentru o acurateţe şi mai mare, utilizatorii se pot abona la serviciile de corecţie marca Claas de la Trimble, numite SATCOR, pentru a obţine o precizie de până la 2,5 centimetri de la o trecere la alta.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →