TREND: AGRICULTURA DE PRECIZIE, rată de creştere susţinută până în 2020 - Revista Ferma
2 minute de citit

TREND: AGRICULTURA DE PRECIZIE, rată de creştere susţinută până în 2020

Raspunsul ar putea fi Agricultura de Precizie. Conform unei analize Markets&Markets.com piata globala de Precizie va creste in urmatorii ani de la 3,20 miliarde de USD in 2015 la 7,87 miliarde de USD pana in 2020. Mai mult, rata anuala de crestere estimata intre 2016 si 2022 este de 13,47%, conform sursei citate.

Europa este si ea parte a acestui proces. De altfel, Parlamentul European a elaborat de curand un studiu pe tema Agriculturii de Precizie pentru a contura principalele masuri ce vor trebui luate pentru dezvoltarea sectorului. Aceasta presupune acordarea unei atentii deosebite finantarii, sustinerii cercetarii si inovarii, dar si dezvoltarii mediului academic.

Rezultatele deja obtinute in Agricultura de Precizie sunt notabile in sensul maximizarii eficientei in folosirea apei, optimizarii consumului de ingrasaminte sau monitorizarii starii de sanatate a animalelor, care pot asigura cresterea productivitatii dar si a calitatii produselor.

Vorbim de tehnologii pentru identificare, geo-referentiere, masurarea parametrilor specifici, sisteme de navigatie prin satelit (GNSS) sau de conectivitatea, stocarea datelor si analiza, sisteme de consiliere, robotica si navigatie autonoma. Primele implementari ale acestor sisteme au fost facute in cultura mare, sectorul legumelor si al lactatelor, ele pot insa sa fie extinse cu usurinta si la alte sectoare.

Un rol important in acest proces o are si accesul la internet (prin fibra de sticla in banda larga sau 4G / 5G), care face posibila comunicarea la distanta.

Aceasta este cu atat mai importanta cu cat anumite tari sau regiuni din Europa s-ar putea confrunta cu un exod rural. UE are ca obiectiv reducerea decalajelor dintre stadiile de dezvoltare a diferitelor regiuni, oferind o atentie deosebita zonelor din mediul rural afectate de tranzitia industriala.

Partenerii si invitatii conferintei Agricultura de Precizie, ce va avea loc in data de 28.02.2017 la Hotel Pullman Bucuresti, vor aduce in atentia fermierilor cele mai noi tendinte si inovatii din domeniu.

Evenimentul este organizat de TMT PR in parteneriat cu USAMV Bucuresti, USAMV Cluj si cu sustinerea media a Agro TV, Revista Ferma, Agroinfo.ro si Revista Fermierului. Pentru inscriere, biletele se gasesc AICI.

Conferinta-event TMT PR_b

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →