4 minute de citit

Treabă curată: fără capete de sfoară și maşina curată

Începând din acest an, presa Krone Big Pack 1290 HDP II are incluse o serie de noutăți în echiparea standard, care anterior erau rezervate doar pentru generația a cincea. De acum înainte, mașinile vor fi echipate cu sistemul de curăţare PowerClean. În plus, cele opt înnodători în V își fac treaba în mod fiabil și fără capete de sfoară.

Krone PowerClean este un sistem de curățare hidraulic care menține curate părțile mari ale mașinii, inclusiv masa de înnodători. Cu ajutorul turbinelor acționate hidraulic, se generează o suprapresiune în zona de înnodare, ceea ce previne apariția contaminării cu resturi vegetale. Un mare avantaj al acestui sistem este o masă de înnodători perfect curată, fără praf și fără depuneri ale materialelor de recoltat. Acest lucru duce la reducerea semnificativă a uzurii înnodătorilor. Spre deosebire de a cincea generație BiG Pack, suflanta de curățare PowerClean de pe presa BiG Pack 1290 HDP II – ca și în cazul soluțiilor de modernizare pentru celelalte modele din generația BiG Pack HighSpeed – este alimentată prin intermediul sistemului hidraulic al tractorului, cu circuit de ulei și sistem Load Sensing în echiparea standard. Sistemul de curățare a înnodătorilor instalat anterior, format din două suflante radiale acționate de curele trapezoidale, nu mai este disponibil.

De acum înainte BiG Pack 1290 HDP II folosește ca echipament standard doar înnodătorul în V fără resturi de capete de sfoară, o dezvoltare proprie a companiei Krone. Acesta combină fiabilitatea operațională ridicată a binecunoscutului înnodător dublu Deering cu sistemul de tăiere a înnodătorului simplu Cormick. În special pentru baloți cu densitate mare, nu există nici o modalitate de a evita un înnodător dublu. Presa BiG Pack 1290 HDP II are, în plus, un randament extrem de ridicat de până la 85 de tone pe oră, ceea ce crește și mai mult tensiunea în timpul balotării. Nu în ultimul rând din cauza combinației dintre randamentul mare și densitatea mare a baloților, KRONE se bazează pe un sistem patentat format din opt înnodători dubli fără resturi de capete de sfoară, care leagă și mențin balotul în siguranță chiar și în condiții extreme. Un alt avantaj al înnodătorului în V de la Krone: datorită aranjamentului modificat a componentelor și a modului de funcționare schimbat, în special la tăierea sforilor, la ultimul nod al balotului se creează un nod Deering cu o stabilitate semnificativ mai mare datorită capetelor mai lungi ale sforilor. De asemenea, se formează un nod cu buclă Cormick la primul nod al balotului următor, ceea ce duce la o rezistență a nodului semnificativ mai mare datorită buclei retrase. Prin urmare, înnodătorul în V de la KRONE elimină complet resturile de sfoară nedorite în câmp și pe bancul de înodare.

Principiul de funcționare al noului înnodător în V de la Krone este ilustrat într-o animație:

 Treaba curata fara capete de sfoara si masina curata_7__b

Prezentarea cuțitului la sistemul de înnodare in V

Cuțitul se află acum într-o poziție fixă în fața discului de susținere a sforii, maneta de raclaj este prevăzută cu un extractor și trage astfel restul de sfoară sub formă de buclă în primul nod.

 Treaba curata fara capete de sfoara si masina curata_6__b

Ciocul sistemului de înnodare in V

Ciocul înnodător este deschis în formă de V și permite astfel ca nodul cu buclă să fie tras în jos.

 Treaba curata fara capete de sfoara si masina curata 1_b

Sistemul de înnodare BiG Pack HDP II  și sistemul PowerClean

Cele opt înnodători în V asigură o fiabilitate maximă de legare fără resturi de sfoară, – sistemul PowerClean menține înnodătorii absolut curați în mod sigur.

Treaba curata fara capete de sfoara si masina curata 3_b

BiG Pack 1290 HDP II cu sistemul PowerClean

Accesibilitate bună la toate componentele – BiG Pack 1290 HDP II cu înnodătorii în V și PowerClean de la Krone.

Treaba curata fara capete de sfoara si masina curata 4_b

HDP II PowerClean în operațiune

Cea mai mare densitate și cel mai mare randament pe teren – acum standard cu opt înnodători dubli fără resturi de capete de sfoară și cu sistemul unic de curățare a înnodătorilor Krone PowerClean.

Treaba curata fara capete de sfoara si masina curata 5_b

HDP II cu și fără sitemul de curățare PowerClean

Cea veche în stânga, cea nouă în dreapta – BiG Pack HDP II este acum dotată standard cu înnodători în V de la Krone fără resturi de capete de sfoară și cu suflanta de curățare unică Krone PowerClean, care îndepărtează impuritățile înainte ca acestea să fie depuse.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →