3 minute de citit

Transformer – cea mai nouă maşină de prășit de la Horsch

Foto 3 Transformer 6 VF Product Image 1 Transformer - cea mai nouă maşină de prășit de la Horsch
Transformer 9 VF

Transformer VS este cea mai nouă maşină de prășit de la Horsch, cu lățimi de lucru de 6, 9 și 12 m. Afixul „VS” înseamnă “Variable Small” și descrie designul unității de prășit – “variabil şi mic”. Pentru început, va fi disponibilă doar pentru distanțe între rânduri de 25 cm și 30 cm.

Design compact

O caracteristică specială a Transformer VS purtată este designul compact al mașinii, inclusiv cadrul principal, cu glisare laterală complet integrată într-un interval de glisare de 450 mm. Designul compact permite atât economisirea puterii de ridicare şi o precizie ridicată în lucru, precum şi operarea cu tractoare de mai mică putere.

Urmărirea adâncimii de lucru este îmbunătățită printr-o roată de control plasată în puncte de control pe secţiile de lucru, precum și printr-un design compact de la un punct la altul de control al adâncimii. Astfel, rezultatul lucrării este optimizat, iar unitatea de prășitor se poate adapta mai ușor la sol și la orice denivelări. Sunt disponibile următoarele lățimi între punctele de control al adâncimii: 150 mm, 180 mm și 230 mm.

Foto 2 Transformer 9 VF Product Image Transformer - cea mai nouă maşină de prășit de la Horsch
Transformer 6 VF

Monitorizare şi recunoaştere 2D/3D a rândurilor

În ceea ce privește echipamentul pentru sistemul video de monitorizare, Horsch mizează pe o tehnologie consacrată ce permite comutarea între recunoașterea 2D a rândurilor, dependentă de culoare, și recunoașterea 3D, independentă de culoare. Rezultatul este o gamă largă de aplicații în care sistemul recunoaște și plantele mici, începând de la o dimensiune de 2 cm.

Avantajele echipamentului RowLift de control al secţiunii de lucru (SectionControl) includ, printre altele, o calitate constantă a operaţiei de prăşit pe întreaga suprafață și o reducere a solicitării operatorului. În acest fel, secţiile de prășit pot fi ridicate cu precizie cu ajutorul controlului GPS și sunt coborâte din nou cu o precizie maximă. În plus, golurile suprapuse pe promontori (denivelări ale terenului) sunt reduse la minimum. Adâncimea de lucru poate fi reglată rapid, cu ușurință, în etape și fără unelte speciale.

Protecţie garantată

Opțional, este posibilă dotarea secţiilor de prăşit (a organelor active/sapelor) cu plăci care protejează rândurile cu plantele de cultură, mai ales în stadiile timpurii de vegetaţie. Plăcile paralele de protecţie garantează o adaptare optimă la sol și pot fi folosite și într-o poziție ușor ridicată. Opțional, Transformerul poate fi echipat cu grape de rând suplimentare.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →