TRACTORUL New Holland pe gaz metan – CEA MAI RECENTĂ INOVAŢIE pentru viitorul AGRICULTURII DURABILE - Revista Ferma
2 minute de citit

TRACTORUL New Holland pe gaz metan – CEA MAI RECENTĂ INOVAŢIE pentru viitorul AGRICULTURII DURABILE

Pentru New Holland, ferma viitorului este una complet independentă din punct de vedere energetic şi capabilă să producă nu numai hrană, dar şi biomasa necesară generării de energie de care este nevoie pentru funcţionarea utilajelor agricole. Acest viitor autonom este astăzi realizabil şi datorită recentei inovaţii New Holland.

“Motorul revoluţionar al tractorului pe gaz metan are aceleaşi performanţe şi este la fel de fiabil ca echivalentul său standard, dar cu costuri de funcţionare mult mai mici.” Carlo Lambro, Brand President, New Holland Agriculture.

Methane_Power_17_005_b

Soluţii inovatoare de combustibili alternativi
New Holland este primul producător care s-a concentrat pe compatibilitatea 100% cu Biodiesel, în anul 2006, şi inovează în domeniul energiei alternative de mai bine de un deceniu, prin strategia sa denumită Clean Energy Leader. În anul 2009, a dezvoltat primul concept de tractor pe bază de hidrogen, NH2 TM , dovedind că tehnologia cu 0 emisii este perfect fezabilă pentru viitor. În 2013, New Holland a prezentat primul prototip de tractor T6 pe metan, dezvoltat şi testat cu fermierii.

Tractorul pe metan, la fel de performant şi fiabil ca echivalentul său diesel, dar cu cost de funcţionare redus cu 30%
Tractorul cu gaz metan a fost proiectat pe baza prototipului anterior al tractorului T6 Methane Power pentru a atinge un progres tehnologic semnificativ şi dispune de un sistem de propulsie care utilizează o tehnologie eficientă de combustie, dezvoltată de către FPT Industrial, special pentru domeniul agricol. În condiţii reale de lucru, tractorul pe gaz metan degajă cu 10% mai puţine emisii de CO2 şi reduce emisiile totale cu 80% faţă de un tractor diesel tradiţional. Echipa New Holland a reproiectat şi structura exterioară a tractorului, inspirându-se din industria auto, astfel că noul utilaj este mult mai compact, iar elementele ce ţin de marcă, scaunul în formă de frunză şi farurile cu logo-ul New Holland, sunt mult mai vizibile.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →