3 minute de citit

Testarea în câmp a semănătorii AZURIT şi a tehnologiei DELTAROW în ferma lui Titi Grecu

Testarea în câmp a semănătorii AZURIT şi a tehnologiei DELTAROW în ferma lui Titi Grecu_b
În cadrul întânirii la ferma lui Titi Grecu au fost testate în condiţii de câmp performanţele semănătorii AZURIT 9 – LEMKEN şi noua tehnologie DELTAROW, dezvoltată de compania germană Lemken care au trezit interesul participanţilor. 

 

DELTAROW – un sistem inovativ de însămânţare

 

Astfel, spre deosebire de sistemul pe două rânduri (twin row), Lemken a conceput o tehnologie inovativă de însămânțare prin care plantele sunt dispuse alternativ (într-un triunghi), ceea ce asigură un spaţiu de nutriţie cu 70% mai mare, în comparaţie cu procedura clasică de semănat. 

Tehnicienii companiei organizatoare au scos în evidenţă faptul că DeltaRow presupune sub-rânduri gemene aflate la o distanţă de 12,5 cm între ele, iar seminţele sunt plasate sincron, într-o matrice triunghiulară. 

Tehnologia oferă un avantaj clar asupra terenurilor predispuse la eroziune, deoarece sistemul radicular al plantelor acoperă mai bine solul, comparativ cu rândurile unice.

Testarea în câmp a semănătorii AZURIT şi a tehnologiei DELTAROW în ferma lui Titi Grecu_1_b

 

AZURIT – o maşină de semănat premiată la Agritechnica

 

Semănatoarea pneumatică combinată Azurit 9 este disponibilă în variantele cu 4, 6, şi 8 rânduri pentru porumb şi soia, cu distanţa de semănat de 70 cm între rânduri şi asigură o viteză de semănat de până la 15 km/oră. Maşina se poate dota cu sistem de fertilizare care depune îngrăşământul sub rândurile de seminţe cu ajutorul unui brăzdar cu disc dublu. 

De asemenea, se poate folosi o semănătoare Lemken de păioase la care se ataşează maşina Azurit; în acest caz, bazinul de seminţe (al semănătorii de păioase) este folosit pentru îngrăşăminte. 

La evenimentul de la Cudalbi, echipa Dicor Land a expus utilaje, echipamente, piese de schimb, accesorii şi consumabile, necesare agricultorilor pentru întregul sezon agricol.

Testarea în câmp a semănătorii AZURIT şi a tehnologiei DELTAROW în ferma lui Titi Grecu_2_b


SILVIU PRICOP: „Am dezvoltat parteneriate solide!”

 

„Suntem o companie românească şi oferim echipamente agricole, piese de schimb, servicii de finanţare şi multe altele realizării performanței în agricultură. De-a lungul celor 11 ani de activitate am dezvoltat parteneriate solide cu companii de renume din industria echipamentelor agricole, cum ar fi: Lemken, Maschio Gaspardo, Irtec, Olimac, Madara, Mecanica Ceahlău, Pronar, Stoll, Köckerling, Zanon, APV. 

silviu priociope - eveniment Dicorland_b
Am cautat în permanenţă noi metode pentru a veni în întâmpinarea fermierilor, cum ar fi: dezvoltarea departamentului Dicor Parts – Piese de schimb, accesorii şi consumabile multimarcă, deschiderea atelierului de sertizare din parcul de la Braniştea, dotat cu echipamente de ultimă generaţie, pregătit să văa furnizeze orice tip de furtun, promovarea serviciului de Garanţie Extinsî, care poate fi accesat pentru orice echipament achiziţionat de la Dicor Land, precum şi alte beneficii”,
a susţinut Silviu Pricop, directorul comercial al Dicor Land.  

 

DICOR LAND – lider de piaţă

 

Compania și-a consolidat poziția pe piața de profil, ajungând până acum în aproape 4.000 de ferme, contribuind la creșterea producțiilor prin vânzarea a circa 1.500 de utilaje și echipamente agricole și a peste 150.000 de piese de schimb. 

De asemenea, Dicor Land încheie 2021 pe primul loc în topul dealerilor din România pentru mărcile Maschio Gaspardo și Olimac, şi, în scurt timp, va deveni lider în ceea ce priveşte distribuţia gamei de  produse Lemken.

 

Marian MUŞAT

 

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →