3 minute de citit

Tehnologiile care au câștigat premii pentru inovație în zootehnie la SPACE!

Cea de a 35-a ediţie a Salonului Internaţional al Crescătorilor de Animale (SPACE) s-a organizat atât în format fizic, la Centrul Expoziţional din Rennes, cât şi virtual, prin intermediul platformei digitale puse la dispoziţie de către organizatori. Ca de obicei, pentru vizitatori descoperirea de noi produse şi soluţii tehnologice reprezintă motivaţia principală pentru participarea la acest eveniment, adresat nu doar pieţei franceze ci producătorilor europeni în general.

Conform tradiţiei, au fost acordate şi de data aceasta premii pentru inovaţie celor mai interesante tehnologii. În funcţie de gradul de originalitate sau inovaţie au fost răsplătite cu stele nu mai puţin de 35 de produse sau sisteme. Dar numai şapte companii au reuşit să convingă juriul ca să le acorde 2 stele. Iată numele a trei dintre marii câştigători.

• Calipro a convins juriul cu AgiliTRAC, un concept de construcţie flexibil şi modular capabil să răspundă tuturor sistemelor de producţie din sectorul de creştere a suinelor, cu implementare rapidă şi simplificată. Este compus din piese prefabricate din beton care se unesc pentru a forma un modul ce constituie baza clădirii. Acest modul poate fi replicat de câte ori este necesar pentru a dimensiona clădirea în funcţie de numărul de locuri dorit. Crescătorul va putea extinde astfel fiecare cameră cu unul sau mai multe module fără a afecta regulile de progres şi biosecuritate ale adăpostului său.

Foto 1 CALIPRO - AgiliTRAC_b

AgiliTRAC

• Genes Diffusion a atras atenţia cu GHP, un program inovator bazat pe o tehnologie exclusivă ce urmăreşte analiza microbiomului la taurii din rasa Holstein, care face posibilă determinarea unor indici genetici adaptaţi mediului specific fiecărui efectiv. Este un instrument care se adresează doar crescătorilor de vaci Holstein care şi-au genotipat femelele şi care practică controlul performanţei laptelui. Datorită acestor indici 100% personalizaţi, crescătorii pot beneficia de mai multă precizie în gestionarea efectivului de animale, permiţându-le să folosească fără greş cel mai bun taur pentru fiecare vacă şi, în cele din urmă, să îmbunătăţească semnificativ profitabilitatea producţiei lor de lapte.

• IMV Technologies a primit, de asemenea, mult râvnitul trofeu, pentru AspiComfort, un colector automat de material seminal la pasări de curte. Probele sunt luate cu fiole de 5 sau 10 ml sau cu un tub de recoltare dedicat de 13 ml. Dispozitivul poate fi purtat direct pe talie sau la piept pe hamul furnizat sau ataşat la o balustradă cu inelele de fixare. Există două moduri de funcţionare, un mod temporizator care este echivalent cu modul automat şi un mod impuls care este echivalent cu modul manual. Aspicomfort oferă aşadar o siguranţă sanitară îmbunătăţită, care este esenţială în fermele de păsări.

 Foto 2 IMV TECHNOLOGIES - AspiComfort_b

AspiComfort

 

un articol de

LIVIU GORDEA

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →