TEHNOLOGII PROFITABILE pentru SFECLA DE ZAHĂR! - Revista Ferma
2 minute de citit

TEHNOLOGII PROFITABILE pentru SFECLA DE ZAHĂR!

Experienţele au ocupat peste 25 hectare, fiecare variantă şi subvariantă având o lăţime de lucru de cele puţin 12 m, cu excepţia hibrizilor, care au ocupat câte şase rânduri fiecare.

sfecla_b

Agrofondul asigurat de fermă a avut un aport de elemente fertilizante de bază la hectar de 132 kg s.a. potasiu, 81 kg s.a. fosfor, 132 kg s.a. azot şi 21 kg s.a. sulf. Corectarea pH-ului s-a făcut din vară prin administrarea unei cantităţi de 2,5 t/ha de carbonat de calciu, după care s-a arat profund. În toamnă s-a fertilizat cu fosfor, potasiu şi sulf, după care s-a aplicat o încorporare – nivelare cu un polidisc. Sortimentul de îngrăşăminte chimice a fost unul echilibrat, respectiv sulfat de potasiu & Fertil Natura 24, cu un conţinut de 5% azot, 24% fosfor, 16% potasiu şi 6% sulf (SO3). Azotul din primăvara s-a aplicat o singură dată înainte de pregătirea patului germinativ, în doză de 450 kg/ha nitrocalcar.
Semănatul s-a efectuat în perioada optimă (21-23 martie) cu o semănătoare de precizie modernă, asigurându-se o răsărire uniformă de 100 mii plante/ha.

De aici a început competiţia. Fiecare firmă participantă a contribuit la protecţia culturii, fertilizarea suplimentară, tratamentele cu biostimulatori etc.

Ce tehnologii s-au aplicat şi ce rezultate s-au obţinut, aflaţi din revista Ferma, ediţia 15-31 ianuarie 2017!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →