Himel este una dintre cele mai active companii din sectorul construcţiilor de depozite pentru cereale, de uscătoare de cereale, FNC-uri, instalaţii de granulare, furaje sau paie, şi, nu în ultimul rând, de remorci tehnologice pentru prepararea şi distribuirea furajelor în fermele de bovine şi de ovine.
“Participăm la IndAgra fiindcă este un loc potrivit pentru a ne întâlni cu potenţialii noştri clienţi care au proiecte de investiţii aflate în diferite faze, cu cei mai buni consultanţi, de care au atâta nevoie fermierii, cu dealerii noştri, cu competitorii (de ce nu?) şi cu mulţi alţi fermieri sau investitori pe care nu i-am întâlnit până acum”, ne-a spus, pentru început, Liviu Ceclan.
Interes crescut pentru liniile complete de preparare a furajelor
In condiţiile în care competiţia în agricultură creşte an de an, iar globalizarea aliniază competitorii, nici fermierii români nu au de ales şi trebuie să se preocupe de adăugarea de plusvaloare produselor lor. {i aceasta se face prin tehnologie, adică prin utilaje performante.
O problemă majoră în fermele româneşti este lipsa forţei de muncă: e tot mai greu să găseşti oameni dispuşi să lucreze zi-lumină şi mai ales munci grele. De aceea, fără mecanizare la maximum şi fără automatizarea cât mai multor procese nu se mai poate activa în domeniu.
Fermierii români sau cei care investesc în agricultura noastră văzând potenţialul uriaş al sectorului, sunt tot mai interesaţi de integrarea în fluxul lor de producţie a unor instalaţii moderne, automatizate, pentru producerea furajelor (FNC-uri), pe care să le poată gestiona un singur om. „Am avut în ultimii ani tot mai multe solicitări pentru a produce linii complete de preparare a furajelor, proiecte tot mai sofisticate, multe finalizate cu instalaţii de granulare. {i asta, desigur, pentru a putea ţine în mână, cum se spune, costurile de exploatare şi calitatea furajelor deopotrivă. Cei care au suprafeţe mari de culturi păioase, de rapiţă şi de lucernă sunt tot mai interesaţi de liniile de procesare, inclusiv granulare-fibroase“, ne-a declarat Liviu Ceclan, reprezentant Himel România.
Prin echipele pe care le are în România, Himel asigură montaj, oferă un service competent şi supervizare la punerea în funcţiune a instalaţiilor pe toate palierele şi în toate etapele. Practic, compania dezvoltă proiecte de la cele de câteva zeci de mii de euro – o simplă bucătorie furajeră automatizată – şi până la sisteme de sute de mii sau milioane de euro, în funcţie de mărimea fermelor. “Deşi lucrez doar de doi ani la Himel, cunosc firma de peste 17 ani şi relaţia a rămas nu doar de parteneriat ca în trecut, ci una mai apropiată şi de încredere şi, sper eu, de o mai bună perspectivă pe piaţa românească, şi nu numai”, a încheiat Liviu Ceclan.
MAREA FAMILIE HIMEL
HIMEL Maschinen este o afacere de familie, fondată în urmă cu 65 de ani şi condusă acum de către Werner, Martin şi Michael Hirlinger, fiii fondatorului. In ultimii 15 ani, afacerea s-a dezvoltat puternic atât în Germania, cât şi într-o serie de state europene şi în fosta URSS, în ţările arabe, către care se exportă circa jumătate din producţie.
“Firma Himel este o afacere de familie în care angajaţii se simt cu adevărat ca într-o mare familie. Acesta este şi sentimentul pe care vrem să-l transmitem clienţilor noştri, că au nu doar un partener de afacere în firma Himel, ci chiar se pot simţi împreună cu noi ca într-o mare familie şi în care problemele se rezolvă prieteneşte şi onest. Himel nu este doar un business sec şi fără sentimente; dimpotrivă, ne place relaţia de lungă durată şi de încredere a clientului în noi şi a noastră în client”, ne-a declarat Liviu Ceclan, reprezentant Himel în România.
Articol publicat în revista Ferma nr. 20/247 (ediţia 15-30 noiembrie 2019)