Tehnologia dezvoltată de Naturo a fost aprobată de către autoritatea de reglementare a siguranţei alimentelor din Australia, „Dairy Food Safety Victoria” (DFSV), „ca tratament alternativ pentru pasteurizarea laptelui crud” şi testată independent şi validată de o organizaţie ştiinţifică australiană de vârf.
Procesul folosit distruge Bacillus cereus, o bacterie obişnuită, dar nedorită, care formează spori în lapte, producând toxine ce provoacă vărsături sau diaree. În testele efectuate s-a demonstrat că laptele a rămas proaspăt şi potrivit pentru consumul uman la şfârşitul unei perioade de testare de 91 de zile, comparativ cu numai 14 zile pentru laptele standard pasteurizat proaspăt.
Tehnologia de procesare brevetată a Naturo face acum posibilă livrarea pe pieţele externe prin căile maritime comerciale, ceea ce ar reduce mult costurile de transport, care de obicei se realiza pe calea aerului. Japonia, China, Malaezia, Singapore şi Indonezia sunt destinaţii obişnuite pentru exporturile de produse lactate australiene.
Naturo caută în prezent investiţii pentru o instalaţie pilot în Australia capabilă să producă 10 milioane de litri de lapte pe an. Fabrica va permite companiei să stabilească operaţiuni la scară comercială pentru propria marcă de produse pentru pieţele interne şi asiatice. Naturo a primit recent 250.000 de dolari australieni finanţare din partea guvernului statului Queensland ca sprijinul pentru dezvoltarea tehnologiei.