Organizatorul este tânărul crescător de albine George Saizu, reprezentant al apicultorilor gălăţeni, sprijinit de Administraţia Pieţelor Agroalimentare Galaţi şi Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Galaţi.
Aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani, la această manifestare au fost invitaţi să participe prisăcari din Galaţi, dar şi din judeţele limitrofe: Tulcea, Brăila, Vrancea, Vaslui.
Cei peste 100 de crescători de albine vor expune timp de două zile, într-un spaţiu special amenajat, diverse sortimente de miere şi alte produse de stup, apreciate de publicul larg gălăţean.
De asemenea, vor fi expuse şi utilaje, scule, materiale necesare în activitatea de albinărit.
Ca element de noutate este faptul că la această ediţie şi-au anunţat participarea apicultori din Serbia, Bulgaria şi Republica Moldova, după cum a declarat ing. Doina Ragea, directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Galaţi.
„Mizăm pe o vreme excelentă, pe o participare numeroasă, atât din partea amatorilor de miere de albine, cât şi din partea apicultorilor, dar şi pe expunerea unor produse de stupină naturale şi sănătoase. Deci cei care apreciază mierea, pot degusta acest produs – miracol al albinelor: medicament şi aliment sănătos, aromat şi gustos”, ne-a declarat George Saizu (32 de ani) ce urmează tradiţia familiei de vestiţi crescători de albine, cel care a preluat de la tatăl său, Matei Saizu, tradiţia organizării evenimentului apicol de la Galaţi.
În prima zi, la deschiderea oficială a TÂRGULUI APICOL are loc o conferinţă de presă, susţinută de organizatori, în care nu vor fi ocolite problemele cu care se confruntă sectorul apicol românesc, dar şi prevederile Programului Naţional Apicol prin care în acest an sunt alocate fonduri în valoare de 32.542 mii lei.