Tânăr român, premiat la Bursele “Helmut Claas” - Revista Ferma
6 minute de citit

Tânăr român, premiat la Bursele “Helmut Claas”

Recent, în Germania a avut loc Ceremonia de decernare a premiilor “Helmut Claas” 2021 studenţilor în domeniile științelor agricole și ingineriei agricole de la universităţi de prestigiu din Europa.

Anul acesta, câștigătorii burselor mari Helmut Claas au fost prezenți fizic la ceremonia de la Harsewinkel, unde și-au susținut fizic proiectele de diplomă. Câștigătorii premiilor internaționale “Helmut Claas” şi “Bonus” au participat în sistem “online”.

 premiile internaÈ›ionale “Helmut Claas” 2021, (2)_b

Foto: Beneficiarii bursei, cu certificatele primite, de la stânga la dreapta: Sylvia Looks (comitetul executiv al fundației CLAAS), Markus Stauder (premiul patru), MarcellSzalai (premiul trei), FynnLammers (premiul doi), Julius Willmaring (premiul întâi), CathrinaClaas-Mühlhäuser și Frank Klüsener (comitetul executiv al fundației CLAAS)


Cine este românul premiat de Fundația Claas!

Merticariu Samuel, student la USAMVB „Regele Mihai I al României” din Timişoara, specializarea „Maşini şi instalaţii pentru agricultură şi industrie alimentară” – Facultatea de Agricultură, a câștigat unul dintre premiile internaționale oferite de Fundația Claas. Tema lucrării de diplomă  cu care a impresionat juriul a fost introducerea unor inovații și îmbunătățiri pe partea mecanică la robotul autonom pe care Echipa de Roboţi Autonomi „BANAT” îl vor prezenta anul viitor la cea mai mare competiție de roboţi autonomi pentru agricultură din Europa, „Field Robot Event”.

Noul robot este dotat cu o transmisie funcţională cu 4 motoare, față de vechiul model, care era dotat cu 2 motoare. De asemenea, s-au făcut schimbări majore la șasiu, la transmisiile cu roţi dinţate, la spaţiul pentru depozitarea acumulatoarelor, etc. Sursa de alimentare este asigurată de un acumulator prevăzut la fiecare motor. Cei patru acumulatori sunt conectați la placa de comandă Arduino, care la rândul ei alimentează fiecare motor.

 Samuel Merticariu_b

„Realizarea acestui robot a fost o adevărată provocare şi în acelaşi timp o subestimare a timpului şi a dificultăţii de fabricare, după o cursă foarte lungă contra cronometru. De-a lungul a peste 1000 de ore de muncă am reuşit finalizarea proiectului.” – SAMUEL MERTICARIU, Câștigător la Bursele “Helmut Claas” 2021


Ce anume a punctat juriul!

Câteva dintre criteriile care au stat la baza selectării proiectului de diplomă al lui Samuel Merticariu au fost:

• inovare în domeniul roboților pentru agricultură;

• bune cunoștințe de mecanică, de automatizare și informatizare în domeniul tehnologiei agricole; originalitate, precum și în domeniul construcției de mașini agricole și roboți pentru agricultură;

• bună pregătire în domeniul inovației și construcției roboților pentru agricultură.  

Samuel Merticariu s-a remarcat încă din perioada studenţiei, prin implicarea în diverse proiecte în cadrul Pavilionului de Mecanizare „George Bungescu”  din cadrul Facultăţii de Agricultură. S-a angajat încă din facultate în cadrul unei firme de tehnică agricolă pe partea de service, iar după absolvire a fost angajat, tot pe partea de service, la compania MEWI Orţişoara.

 

„Acești studenți chiar au făcut o muncă excelentă în domeniile în care s-au specializat și lucrează cu valoare adăugată reală pentru agricultură și tehnologie agricolă.” – SYLVIA LOOKS, Membră a Comitetului executive al Fundației Claas

Câștigătorii marilor premii!

Premiilor mari „Helmut Claas:

Premiul I (7200 euro): Julius Willmaring de la Universitatea Osnabrück – Germania, cu lucrarea privind optimizarea topologiei și analiza potențialului economic și funcțional pentru utilizarea imprimării 3D în producția de utilaje agricole. Aceasta a primit unpremiu în valoare de.

Premiul II (6000 euro): Fynn Lammers, absolvent al Universității Osnabrück – Germania, pentru lucrarea privind noi metode de protecție chimică a culturilor prin tehnici de injecție.

Premiul III (4800 euro): Marcell Szalai, student la Universitatea de Tehnologie și Economie din Budapesta (Ungaria), pentru studiu ştiinţific asupra proiectării grapelor motorizate.

Premiul IV (3600 euro): Markus Stauder de la Universitatea din Hohenheim – Germania a studiat diferite metode de semănat pentru culturile mixte.

premiile internaționale “Helmut Claas” 2021, (3)_b


Premiile „Bonus” (1500 euro):

Categoria „Inovaţie”

– Valeria Lotz (Universitatea de Științe Aplicate din Hamburg – Germania): un studiu asupra potențialul tehnicii „crowdsourcing” în domeniul dezvoltării produselor alimentare la

– Eva Wasserloos, de la Universitatea Rhenish Friedrich Wilhelm din Bonn – Germania, s-a concentrat asupra parametrilor și caracteristicilor tehnologiei senzorilor din industria produselor lactate.

Categoria „Sănătate și siguranță în agricultură”: Emily Jones, absolventă a Universității Harper Adams – Anglia, a studiat progresul înregistrat în timp în siguranța fermelor.

Categoria „Validarea produsului”: Philip Francis Pinn (Universitatea Harper Adams – Anglia) a investigat noi configurații de gheare pentru unitățile de împrăștiat cu care sunt dotate distribuitoarele de gunoi de grajd, cu scopul de a îmbunătății distribuția.

Categoria „Inovație în agricultură”: Sophia Levitskaja de la University College Roosevelt (Olanda): controlul calității apei și a comparat rezultatele proceselor elaborate scumpe cu cele ale abordărilor necostisitoare.

Premiile internaţionale „Helmut Claas”(2000 euro fiecare) au ajuns la universități de prestigiu din România, Ungaria, Olanda, Slovacia, Rudia, Polonia.

 

„Sunt încântată să pot urma obiectivele, ideile și valorile tatălui meu prin acordarea burselor Helmut Claas, ajutând astfel la susținerea talentelor promițătoare, în plină dezvoltare.” – CATHRINA CLAAS-MÜHLHÄUSER, Preşedinte Consiliul de Administrație al Fundației Claas

 

premiile internaționale “Helmut Claas” 2021,(1),_b


PREMII ÎN VALOARE DE PESTE 40.000 EURO

Fundația Claas, cu sediul în localitatea Harsewinkel – Germania, a luat ființă în anul 1999, cu scopul de a susține tinerele talente din domeniul științelor agricole, în special al tehnicii agricole. De la înființare, Fundația acordă în fiecare an bursele mari Helmut Claas, premiile internaţionale Helmut Claas și premiile bonus. Cei 15 câştigători din fiecare an provin din universități din Germania, Ungaria, Marea Britanie, Olanda, Rusia, România, Slovacia și Polonia, fiecare în parte primind, în total, până în acest moment, peste 40.000 de euro.

Fundația Claas are la ora actuală un capital de 10 milioane de euro, colaborează cu universităţi prestigioase din Germania şi din străinătate şi lucrează cu un juriu internaţional format din experţi din domeniul ştiinţelor agricole.

 

un articol de

SORIN-TIBERIU BUNGESCU

USAMVB Timișoara

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →