Tamás Nagy: Tractoarele MASSEY FERGUSON, parcul ideal pentru ferma zootehnică - Revista Ferma
7 minute de citit

Tamás Nagy: Tractoarele MASSEY FERGUSON, parcul ideal pentru ferma zootehnică

tractorul Massey Ferguson 5711S TEHNODIESEL si Tamas Nagy_b

Péter Tamás Nagy nu e necunoscut fermierilor români. Fostul secretar de stat în Ministerul Agriculturii nu mai face politică de câţiva ani, ci creşte vaci de carne. Acum se prezintă, simplu, ca fermier. Aşa îl ştiu cei mai mulţi fermieri din Transilvania, unde a fost prezent la toate târgurile de zootehnie din ultimii ani şi s-a implicat în promovarea rasei Angus.

 

Două ferme şi un singur furnizor de utilaje: TEHNODIESEL

 

În 2012, când încă lucra la Bucureşti, la ANARZ, şi-a convins tatăl să crească vaci de carne. Red Angus Farm a început cu 8 capete de Angus roşu şi 3 ha de teren. Primul tractor a fost un Massey Ferguson din 1956, fără cabină. Astăzi, Red Angus Farm are un efectiv matcă de 175 capete, 6 tauri de reproducţie şi 200 capete tineret, în Stejeriş şi Fântânele.

Peter Tamas Nagy impreuna cu tatal sau_b

În 2016, şi-a înfiinţat propria fermă, Black Angus Farm, în Măgherani. Împreună, cele două ferme au acum aproape 800 de taurine Angus, roşu şi negru, şi exploatează peste 800 ha de teren, din care 300 ha arabil, iar restul păşune.

Deşi cele două ferme sunt companii diferite, ambele au toate utilajele de la Tehnodiesel, cumpărate noi.

 

Utilajele vechi, avans pentru cele noi

 

„Cheltuielile cu utilajele vechi, după nişte calcule, te duceau că efectiv munceai ca să întreţii utilajele. Și atunci, utilajele vechi au constituit un avans pentru utilajele noi, la care, în afară de schimbul de ulei şi de mentenanţă, nu ai alte cheltuieli timp de cinci, şase ani”, explică Nagy.

Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel prin buy-back şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buy-back şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3-4 ani, în rate eşalonate, negociate”, spune Nagy.

 

 tractor Massey Ferguson 5711S TEHNODIESEL 2_b


Îngrăşătorie de taurine, FNC şi carmangerie

 

În 2019, a început implementarea unui proiect cu fonduri europene, cu lanţ integrat, de 2,2 milioane de euro, pentru modernizarea fermei Black Angus. Prima etapă a fost achiziţia de utilaje, iar până în vara anului 2021, ar urma să deschidă, în Măgherani, o îngrăşătorie de taurine de carne, un FNC, o carmangerie şi un magazin de desfacere a cărnii de vită.

tractor Massey Ferguson 5711S TEHNODIESEL_b

MASSEY FERGUSON 3000, 5000, 6000 – „Parcul ideal pentru o fermă zootehnică”

 

„În ferma Black Angus avem, de la Tehnodiesel, trei tractoare Massey Fergusonseria 3000, seria 5000 şi seria 6000. Toate sunt noi, din 2019, au sub 500 de ore de lucru până acum.

Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp – semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp – arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare.

La tractorul Massey Ferguson din seria 6000 sunt foarte mulţumit de cutia automată Dyna VT, iar motoarele sunt foarte fiabile la toate cele trei tractoare. La aceeaşi lucrare, arat şi balotat pe pantă, cu tractorul Massey Ferguson de 130 CP din seria 6000 nu am simţit diferenţe faţă de un tractor de altă marcă de 160 CP. În cabină, toate sunt bine gândite, la îndemână, pe partea dreaptă – reglajul volanului, schimbătorul. Tractorul este foarte uşor de manevrat, plus are multe dotări care au fost standard”, explică Péter Tamás Nagy.

 

Tamás Nagy si tractorul Massey Ferguson_b

„Am ales să cumpărăm de la Tehnodiesel toată gama de utilaje datorită relaţiei comerciale, dar, în principal, datorită relaţiei de service, care este foarte rapid şi prompt. Am optat, încet-încet, ca toate tractoarele şi utilajele să fie de la acelaşi brand şi de la acelaşi furnizor, încât acelaşi furnizor să îmi asigure service” – PÉTER TAMÁS NAGY, Crescător de vaci de carne

 

Cum faci economii din care îți plătești ratele?

 

Investiţia este mare, dar la fel sunt şi economiile pe care fermierul le face lucrând cu tractoare şi utilaje noi: „Altceva e să trimiţi omul la balotat, în căldură, cu tractor fără aer condiţionat şi cu o balotieră cu care nu poate să facă mai mult de 200 de baloţi într-o zi. Dacă merge cu un Massey Ferguson seria 6000, productivitatea este triplă şi vine odihnit acasă.

Sunt foarte mulţumit şi de consumul de motorină, care este mult mai redus faţă de tractoarele cu care am lucrat înainte. Costurile pe hectar, care intră tot la profit, se reduc. Toate astea îţi aduc plus-beneficii, din care îţi plăteşti ratele la furnizor sau la bancă, iar personalul are poftă de lucru, oamenii sunt liniştiţi că dacă fac mentenanţa utilajelor dimineaţa, n-o să aibă surprize în câmp”, mai spune fermierul.

 

Un singur furnizor = un singur service + instruire

sigla tehnodiesel m Tamás Nagy: Tractoarele MASSEY FERGUSON, parcul ideal pentru ferma zootehnică

Chiar dacă apar probleme, echipa de service vine rapid. „Sunt oameni foarte serioşi, tot ce s-a putut schimba în garanţie a fost schimbat pe garanţie, la tot ce a fost extra, am găsit soluţii şi preţuri corecte, nu să tragă pielea de pe mine”, afirmă Péter Tamás Nagy.

Acesta vorbeşte la superlativ despre relaţia cu Tehnodiesel şi recunoaşte că îi recomandă peste tot, chiar le-a dus câţiva clienţi fermieri. Spune, de fapt, un adevăr: „Dacă sunt mai mulţi clienţi într-o zonă, service-ul se dezvoltă şi e un avantaj pentru toţi.”

„Dar la fel de importantă este şi instruirea personalului din fermă, pentru că avem utilaje noi. Ultimele tractoare sunt ediţia 2019, am trecut spre o etapă nouă de automatizare, cu dotări suplimentare, pentru că tehnologia cere deja acest lucru”, adaugă Nagy.

tractor Massey Ferguson 5711S TEHNODIESEL 3_b

Tractoare și utilaje de aproape 1 MILION DE EURO

„Pe lângă cele trei tractoare Massey Ferguson, mai avem de la Tehnodiesel patru încărcătoare, toată gama de utilaje pentru prelucrarea fânului – cositoare, greblă de răvăşit fânul, greblă de adunat fânul, balotieră, remorcă de cereale, remorcă pentru transport baloţi, remorcă de transport animale, remorcă de împrăştiat gunoiul, remorcă de siloz, de cereale, tocător de resturi vegetale, fertilizator, remorcă tehnologică, vidanjă, semănătoare de prăşitoare. Avem utilaje cumpărate de la Tehnodisel de aproape un milion de euro”, spune Péter Tamás Nagy.

 

SPECIFICAȚII TEHNICE

 

Tractor MASSEY FERGUSON 5711S DYNA 4 EFFICIENT

 

• Motor: AGCO Power Tier 4 Final, 4 cilindri, 107 CP, putere maximă 115 CP, 2000 rpm;

• Transmisie:DYNA 4, 4WD full-powershift, 16/16 viteze înainte/înapoi, 40 km/h, AutoDrive, manetă T pentru controlul transmisiei în cotiera scaunului, inversor electro-hidraulic PowerShuttle;

• Hidraulică: pompă hidraulică OC 100 l/min, ridicător spate 3 puncte cat. 3, maxim 5,2 tone; ridicător frontal 2,5 tone;

 

Tractor MASSEY FERGUSON 6713S DYNA VT EFFICIENT

 

• Motor: AGCO POWERTIER 4 Final, 4 cilindri, 122 CP, putere maximă130 CP, 2000 rpm; putere nominală cu EPM 149,55 la 2100 rpm, injecţie Common-Rail, turbointercooler, motor reglat electronic;

• Transmisie:DYNA VT, 4WD, cutie viteze CVT fără trepte de viteză, 40 km/h, inversor Powercontrol Shuttle, manetă T în cotiera scaunului;

• Hidraulică: CCLS – circuit hidraulic închis cu Load Sensing – pompă 110 ltr./min, 4 distribuitoare hidraulice, recuperator ulei, suspensie punte faţă QuadLink, punte spate normal duty cu flanşă, servofrână de serviciu hidraulică de presiune înaltă.

Pentru ambele modele de tractoare, cabina are suspensie mecanică, coloană direcţie ajustabilă, afişaj bord analog şi digital cu monitor de performanţă, scaun operator cu suspensie pneumatică, scaun pasager cu centură de siguranţă, aer condiţionat, plus alte dotări.

Scanează codul QR și vezi mai multe detalii despre tractoarele Massey Ferguson 5711S DYNA 4 Efficient și Massey Ferguson 6713S Dyna VT Efficient.

 

DATE DE CONTACT

Află detalii despre tractoarele Massey Ferguson de la reprezentanții Tehnodiesel:

• Dudeștii Noi, jud. Timiș – tel. 0256.378.003

• Bonțida, jud. Cluj – tel. 0373.550.105

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →