5 minute de citit

T4 Electric Power schimbă regulile jocului

T4 Electric Power schimba regulile jocului 1 T4 Electric Power schimbă regulile jocului

Cu mai bine de două luni înaintea târgului Agritechnica, New Holland a lansat oficial primul tractor electric cu funcţii autonome, la Farm Progress Show – expoziţia agricolă numărul unu de dincolo de Atlantic.

O fi Agritechnica cea mai importantă manifestare expoziţională agricolă din lume, ceea ce reprezintă cu siguranţă o mândrie pentru Germania şi industria europeană de profil, însă când vine vorba de lansarea noilor tehnologii, de multe ori americanii ne iau faţa. S-a întâmplat nu o dată şi am putut constata asta din nou recent, când New Holland a preferat Farm Progress Show pentru a-şi prezenta public în premieră mondială una dintre cele mai noi creaţii ale sale – tractorul T4 Electric Power, cu mai bine de două luni înaintea marelui eveniment de la Hanovra.

T4 Electric Power schimba regulile jocului 2 T4 Electric Power schimbă regulile jocului

O nouă clasă de tractoare: electric utilitar

Pe lângă faptul că abordează provocările actuale din agricultură, cum ar fi creşterea costului total de proprietate şi deficitul forţei de muncă, T4 Electric Power este definiţia pură a ceea ce americanii numesc „game changer”, adică ceva care are potenţialul de a schimba regulile jocului. O inovaţie care creează practic o nouă clasă de tractoare – electric utilitar – axată pe oferirea de soluţii pentru eficientizarea operaţiunilor din câmp. T4 Electric Power este cea mai recentă dezvoltare a planului strategic New Holland pentru electrificare şi o completare a gamei de tractoare alimentate cu surse alternative de energie, care mai cuprinde modelele T7 Methane Power LNG (gaz natural lichefiat) şi T6.180 Methane Power.

Sursă de energie pentru uneltele electrice

Echipat cu un acumulator litiu-ion de ultimă generaţie, T4 Electric Power oferă putere graduală şi cuplu continuu atins la cele mai mici viteze, ceea ce asigură o experienţă complet nouă de condus şi o funcţionare perfectă în timpul ciclurilor de lucru cu încărcătorul frontal şi a rutinelor zilnice ale fermei. Comparativ cu omologul său alimentat cu motorină, T4 Electric Power promite performanţe superioare. În plus, poate oferi disponibilitatea energiei oriunde şi oricând un operator are nevoie de ea. Acesta este obiectivul principal al caracteristicii practice şi convenabile Exportable Power. Echipat cu prize comune de 110 V şi 220 V utilizate în ateliere şi instalaţii electrice de curte, tractorul poate servi ca sursă de energie pentru unelte electrice, cum ar fi maşinile de sudat, de găurit sau de tăiat.

T4 Electric Power schimba regulile jocului 4 T4 Electric Power schimbă regulile jocului

Silenţios la exterior, dar şi în interior

Sub capota lui T4 Electric Power se află un sistem de baterii de ultimă generaţie, asociat cu un sistem de propulsie complet electrificat, care oferă putere şi productivitate de excepţie. Dispunând de o capacitate maximă de stocare a energiei de 110 kWh într-un circuit nominal de înaltă tensiune de 400 V, acesta oferă o putere nominală de 74 CP (55 kW) şi o putere PTO de 65 CP (48 kW). Are tracţiune pe toate cele patru roţi, o transmisie dovedită 12×12, inversor electronic fără ambreiaj şi toate funcţiile obişnuite ale unui utilitar diesel tradiţional. Motorul electric silenţios al lui T4 Electric Power este cu siguranţă un mare avantaj şi un instrument important în zonele sensibile la zgomot, cum ar fi lucrul într-un adăpost de animale, în special în crescătoriile de cai. La exterior, tractorul emite mai puţin zgomot şi vibraţii în comparaţie cu cele diesel.

Durată de funcţionare extinsă la 8 ore

T4 Electric Power a fost proiectat de CNH Industrial Engineering în Statele Unite (Burr Ridge) şi Italia (Modena) cu caracteristici şi componente de ultimă generaţie care vizează o durată de viaţă extinsă şi timp de funcţionare îmbunătăţit. În general, luând în considerare aplicaţiile uşoare, medii şi grele peste rutina sa zilnică, se estimează că tractorul poate oferi o durată medie de funcţionare de 4 ore. Totuşi, aceasta poate fi extinsă cu uşurinţă până la 8 ore de lucru pentru aplicaţii cu consum redus de energie. De altfel, durata de funcţionare extinsă le permite operatorilor să se ocupe de o varietate de lucrări fără a fi nevoie de reîncărcare frecventă, sporind şi mai mult productivitatea generală şi reducând timpul de repaus operaţional. Tractorul poate fi reîncărcat din mai multe surse de energie, cum ar fi reţele obişnuite, panouri solare, biodigestoare şi energie eoliană, atât în curent alternativ (AC), cât şi în curent continuu (DC).

Vizualizează un clip de prezentare a noului T4 Electric Power!

 FUNCȚII AUTONOME

Operațiunile autonome inteligente şi modurile creative de asistenţă pentru şofer fac parte din caracterul inovator al tractorului T4 Electric Power pentru a îmbunătăţi operaţiunile agricole zilnice cu soluţii de precizie şi telematică, siguranţă, diagnosticare şi service. Funcţiile asistate de şofer:

  • Modul “Follow Me” (sincronizarea mai multor echipamente);
  • Invisible Bucket (extrem de utilă la manevrarea încărcătorului frontal);
  • 360 Degree Awareness (pentru detectarea şi evitarea obstacolelor) – sunt completate de alte funcţii complet digitale şi conectate, cum ar fi “Over the Air Updates”, “Live View” şi “Map Maker”, care fac din acest tractor un model fără egal în piaţă.

T4 Electric Power schimba regulile jocului 3 T4 Electric Power schimbă regulile jocului

Performanţă şi siguranţă

T4 Electric Power foloseşte camere şi senzori, iar funcţiile sunt activate şi controlate prin intermediul unui ecran tactil modern. Rezultatul este o performanţă şi siguranţă îmbunătăţite atât la interior, cât şi la exteriorul cabinei. Pe de altă parte, adoptând noua schemă de culori Clean Blue, New Holland a dorit să transmită clar faptul că T4 Electric Power este alimentat de o sursă alternativă de combustibil.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →