Syngenta: Jetodor F1 - noul hibrid de VARZĂ ALBĂ extratimpurie - Revista Ferma
3 minute de citit

Syngenta: Jetodor F1 – noul hibrid de VARZĂ ALBĂ extratimpurie

Principalele lucrări vizează eliberarea spaţiilor de resturi vegetale, aratul, fertilizarea cu mraniţă bine fermentată, aprovizionarea cu seminţe, cu combustibil pentru sobele sau centralele de încălzit, realizarea unor reparaţii la sistemul de susţinere şi învelire a solariilor, acolo unde situaţia o impune.
Mulţi dintre cultivatorii care au ales să pună varză de primă apariţie au la îndemână portofoliul Syngenta cu produşi de excepţie.  
Semănatul răsadului de varză – la sfârşitul lunii
Aşa cum ne-au asigurat reprezentanţii companiei, pentru hibrizii de varză albă, destinați culturii extratimpurii puşi la dispoziţie legumicultorilor, se recomandă ca semănatul trebuie să înceapă la sfârșitul lunii decembrie, urmând ca în cursul lunii februarie să se facă plantarea în spaţiul de cultură protejat, iar în aprilie să debuteze recoltarea primelor cantităţi de varză. De asemenea, aşa cum este îndeobşte cunoscut de toţi solariştii, succesul unei culturi profitabile începe încă din perioada de răsad. Or, pentru a avea un răsad uniform și, ulterior, o cultură uniformă, se recomandă ca răsadurile să fie produse la tăvițe alveolare.

Jetodor F1- un produs extrem de valoros
Pe segmentul de varză extratimpurie, Syngenta a adus, ca noutate, pe piața din România un nou hibrid, Jetodor F1, produs cu o perioadă de vegetație de 55 de zile. Potrivit echipei tehnice a companiei, acesta poate fi cultivat în spații protejate, în tunele sau în câmp deschis, cu folie microporoasă.

varza JETODOR_Syngenta_b
Hibridul Jetodor F1 prezintă o uniformitate foarte bună, precum și o vigoare medie spre mare a plantelor. Frunzele sale au o culoare verde deschis, iar căpățâna este rotundă, nu foarte densă, dar voluminoasă și grea, ajungând la  o grreutate medie de 1,5-2 kg.

Un produs consacrat: Mirror F1
Cel de-al doilea hibrid extratimpuriu din portofoliul Syngenta, Mirror F1, un produs deja consacrat, cultivat cu bune rezultate de legumicultorii din întreaga ţară. Acesta poate fi, de asemenea, cultivat atât în spații protejate, în tunele sau în câmp deschis, cu folie microporoasă.
Hibridul  prezintă o vigoare mică spre medie și se caracterizează prin uniformitate, formând întotdeauna căpățâni rotunde, fără moț, cu o greutate medie de maxim 1,5 kg.

varza MIRROR_Syngenta_b

Hibrizii cer densităţi mari la plantare
Cei doi hibrizi de varză se diferențiază prin rezistența ridicată la crăpare, dar și la emiterea tijei florale.
Pentru creșterea profitabilității,  echipa de specialiști ai companiei Syngenta recomandă ca varietățile de varză extratimpurii Jetodor F1 și Mirror F1 să se planteze la densități mari, de 55-60.000 de plante/ha.

Alţi doi hibrizi rotunjesc portofoliul comercial Syngenta
Cultura de varză poziţionată în portofoliul comercial al companiei Syngenta s-a îmbogăţit cu doi noi hibrizi: Mavunor şi Kilaherb. Primul este o varietate multifuncţională, remarcându-se prin rezistenţa la Xanthomonas; are o greutate de 2-3,5 kg, cu o căpăţână aplatizată şi o structură internă foarte bună, cu frunze subţiri şi dulci, fiind pretabil pentru murat.
Cel de-al doilea hibrid lansat, Kilaherb, aduce ca noutate toleranţa la boala hernia rădăcinilor de varză, fiind un produs recomandat pentru cultura de toamnă, având o perioadă lungă de vegetaţie de 90-95 de zile. Noul produs, având o greutate medie la maturitate de 3 kg, este destinat consumului în stare proaspătă.

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →